Adielsson startar Rally Sweden på fredag

22 februari, 2022

Mattias Adielsson och David Arhusiander startar på fredag Sveriges VM-tävling i rally. Rally Sweden körs för första gången i Umeå och kommer att bjuda på riktigt fina vinterförhållanden. Starten sker för fabriksteamet M-Sport Ford Word Rally Team i WRC2 och uppgiften blir att säkra poäng till teammästerskapet för Ford.

– Det är varje rallyförares dröm att få representera ett fabriksstall på hemmaplan. Vi har genom åren haft bra kontakt med M-Sport Ford WRT och det samarbetet intensifierades under förra året när vi började köra Rally-SM i samarbete med dem, säger Mattias Adielsson.

Rally Sweden har i år flyttat till Umeå för att säkra snötillgången och få till ett riktigt vinterrally. Utmaningarna är många när ett så stort arrangemang ska flyttas till en ny plats. Umeå har förstått storheten i ett WRC evenemang, hela staden och näringslivet har ställt upp på bästa sätt. Det kommer att bli ett rally som avgörs på relativt snabba vägar som kommer att bli utmanande för alla deltagare.

– Vi är oerhört laddade inför rallyt. Tävlingen är lång och det gäller att hitta ett bra tempo som gör att vi på söndag är med i toppen. Förberedelserna har gått mycket bra och vi känner att vi har rätt förutsättningar inför tävlingen. Det här kommer att bli en häftig resa, så häng med oss i våra kanaler där vi frekvent kommer att ge er senaste nytt, berättar Mattias Adielsson.

Adielssons ordinarie kartläsare Maja Bengtsson åker inte med i Rally Sweden. I Rally-VM måste kartläsaren ha körkort och Maja kommer att få sitt körkort under hösten. 

– Vi har på alla möjliga sätt försökt att få dispens i körkortsfrågan men det har varit omöjligt. Maja kommer att vara med under hela tävlingen och stötta på alla andra sätt, meddelar Mattias Adielsson. 

Pressmeddelande och foto från Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: