Åhlin och Bengtsson bildar par i Team Nybe

2 januari, 2024

Team Nybe har presenterat uppställningen i en av sina bilar i årets Rally-SM. Det är VM-rutinerade Fredik Åhlin som återvänder för en andra säsong med Nybe. I en Skoda Fabia kommer Fredrik utmana i Internationella 4WD. Ny kartläsare blir unga talangen Maja Bengtsson som tar plats bredvid Åhlin. Maja slutade förra året på bronsplats i klassen med Jonas Åkesson.

– Det ska bli sjukt roligt att få chansen att köra en säsong till ihop med Team Nybe, och dessutom att få med Maja ska bli väldigt spännande! Vi har ganska lite förberedelser i ryggsäcken så vi får ta vintern lite som den kommer och ta den tiden det tar att köra ihop sig, säger en laddad Fredrik.

– Jag kan inte beskriva hur kul detta ska bli! Jag har åkt lite test med Fredrik under året, vilket har varit så utvecklande och lärorikt. Jag ser verkligen fram mot att under en hel säsong få ta del av all den erfarenheten han besitter. Förutom det så har vi galet roligt tillsammans, och jag vet att vi kan göra något riktigt, riktigt bra ihop. Så detta ser jag verkligen fram emot, säger Maja.

– Att Fredrik fortsätter för oss är jag väldigt glad över då han tillför väldigt mycket till teamet, både med en ovärderlig kunskap och en go och glad stämning. Sedan är han givetvis en grym förare, som jag vet kommer leverera fina insatser under året, säger Mathias Bengtsson, teamchef för Team Nybe.

Foto: Fredrik Värnerbjörk

Mer från Rally-SM: