Åkesson och Bäck kompletterar Team Nybe

6 januari, 2024

Albin Nord & Christoffer Bäck samt Jonas Åkesson & Joakim Sjöberg ser till att Team Nybes lineup med tre Skoda Fabia i Internationella 4WD är komplett.

Sedan tidigare är det klart att Fredrik Åhlin gör en andra säsong i det Småländska teamet, i år ihop med kartläsaren Maja Bengtsson.

Albin Nordh och Christoffer Bäck gjorde 2023 sin första fulla säsong i en 4WD-bil, och avslutade året som silvermedaljörer i SM.

– Äntligen 2024! Jag och Christoffer är mer än redo att ta nästa kliv och utmana toppen ytterligare, efter ett riktigt toppenår 2023 som skulle vara mitt ”läroår”. Det är verkligen en ren och skär dröm, och jag ser så mycket fram emot vad vi kan åstadkomma detta året, säger Albin.

Jonas Åkesson har kört i Team Nybe sedan 2017. Senaste åren har han tagit silver och brons i Rally-SM, och två raka SM-guld i grussprint. Åkesson kommer inleda med att köra vintertävlingarna, med nya kartläsaren Joakim Sjöberg.

– Detta ska bli galet kul! Jag som många andra har dock fått känna på världsläget vad gäller att dra ihop budget, så jag har ingen full säsong i SM klar. Därav Majas byte till Fredrik, som jag tycker är solklart rätt för att försäkra många mil i kroppen. Till vintern får jag istället besök av Joakim Sjöberg i högerstolen, som jag har fått lära känna under året som varit och som är en riktigt bra person och grym co-driver. Det blir kanonkul! Men vi får helt enkelt se hur säsongen blir, men jag kommer givetvis göra allt för att ro allt i land tills grussäsongen börjar – för detta är ju det jag älskar mest av allt, säger Jonas.

Teamchef Mathias Bengtsson är nöjd med att behålla Åkesson och Nordh i Team Nybe.

– Albin visade en riktigt mogen körning under 2023 som jag är så stolt över, för jag vet verkligen hur lätt man kan bli lite för ivrig och istället hamna av vägen. Men han lät det ta den tid som det gör att till slut fightas mot de allra snabbaste grabbarna. 2024 gäller det fortsatt att köra sitt eget race, och det vet jag kommer leda till fina framgångar för Albin och Christoffer, säger Mathias.

– Jag är glad att vår trogna Team Nybe-förare är med oss ännu ett år! Åkesson har visat år efter år efter år, både i olika klasser och olika bilar, vilken snabb förare han är och att han tillhör högsta eliten i Sverige så det kommer bli fina framgångar nu i vinter – det är jag helt säker på, avslutar Bengtsson.

Mer från Rally-SM: