Att tänka på om du ska börja spela på rally

Det finns en lång tradition av betting på rally i Sverige. Rally är utan tvekan en av de motorsporter som är allra populärast i vårt land, vilket inte minst syns på bettingmarknaden där det ständigt dyker upp spelmöjligheter på både nationella och internationella lopp. Har du ingen spelvana men funderar på att börja betta på rally, så finns det ett och annat som kan vara bra att ha i åtanke innan du sätter igång.  

Nedan lyfter vi fram några grundläggande saker som kan vara värda att tänka på – både för betting generellt och specifikt för rally.

Välj ut en bettingsida med omsorg

Det första du bör tänka på om du ska spela på rally har ingenting med själva sporten att göra, utan handlar om att du ska kunna spela säkert och under ordnade former. Vårt tips är därför att du tar dig tid att välja ut en spelsajt med omsorg. Att välja en sajt med svensk licens är en av de enklare metoderna för att garantera att en spelsida är legitim – hos dem får du i regel tillgång till betting med BankID, du får tillgång till verktyg som kan motverka skadligt spelbeteende och de är aktiva under uppsyn av den svenska Spelinspektionen.

Alla spel med pengar kommer med vissa risker och därför är det viktigt att du tar det här steget på allvar. Spelar du under ordnade former kommer du att kunna njuta av det till en helt ny grad och undvika att känna stress över dåliga vanor, förlorade pengar, bristande säkerhet m.m.

Många aspekter att ha i åtanke

Det som gör betting på just rally och motorsport unikt, gentemot många andra sporter, är att det finns väldigt många aspekter att väga in i din beslutsfattning. I rally kan du inte bara titta på namnet på den som brukar vara bäst och kasta dina pengar i dennes riktning. Det är givetvis en duglig utgångspunkt, men du har också fordonet att tänka på, och du måste ta allt från väder till väglag i beaktande. 

En förare som dominerar i stort under rallysäsongen kan mycket väl ha banor där han i regel presterar mycket sämre, och även det motsatta kan givetvis gälla. 

Har du möjlighet är det alltså viktigt att titta även på de specifika förutsättningar innan du placerar något spel. Förare, fordon och förutsättningar är en gedigen utgångspunkt för nybörjaren. 

Andra spelmöjligheter för rallyentusiasten

Det kan hända att det dyker upp perioder då det råder brist på spelmöjligheter på rally. Skulle du vilja spela även när det inte arrangeras någon tävling så finns det lyckligtvis en hel del andra spel som kan passa den som gillar rally. 

I första hand är det övriga motorsporter som du bör rikta ditt fokus mot. Formel 1 är kanske den populäraste motorsporten bland spelbolagen, och pågår F1-säsongen kan du vara säker på att alltid hitta en stor mängd odds inom det. 

Det finns dock en hel del andra motorsporter som också är omtyckta när det kommer till betting. Ett exempel är NASCAR, som trots att det inte är stort i Sverige är mycket populärt på spelmarknaden. Ytterligare förslag som du säkerligen kan hitta odds på är de olika Moto-grenarna och speedway.  

Är du ny på spelmarknaden och överväger att börja betta på rally, så har du nu några grundläggande saker att tänka på för betting generellt, för betting specifikt för rally samt vad du har för liknande alternativ.