Formel 1-VM 2021 igång för full rulle!

Spänn fast säkerhetsbältet. Formel 1-VM 2021 är igång med dunder och brak. Efter den spännande säsongsstarten i Bahrain där Lewis Hamilton plockade hem en knapp seger mot Max Verstappen ser vi fram emot fortsättningen på årets upplaga av turneringen. 

Det känns redan nu hur Formel 1-VM 2021 trots de världsomfattande omständigheterna knyter samman supportrar. Turneringen är som vi vet inte bara en tid att samla sig framför TV:n, utan också en tid då vi höjer spänningen i vardagen. Och precis som Unibet EM 2021 är en populär fras på nätet idag har sökvolymen gällande spel på Formel 1-VM 2021 rört sig uppåt rejält. Planerar du själv att betta på de kommande loppen, eller för den delen vinnaren över alltihopa? Då har du en extra laddad tid framför dig!

Det finns många stora profiler i årets Formel 1-VM där många har potentialen att nå stora framgångar. Vad gäller vinnaren över hela turneringen, så är det just Lewis Hamilton och Max Verstappen som är favoriter. De två erfarna förarna stal rubrikerna när de möttes i vad som blev en tajt duell under premiären. Frågan är när vi senast såg sådan här tajt rivalitet på banan? 

Favoriterna i Formel 1-VM 2021

Allra störst favoritskap har Hamilton, som med sitt Mercedes-team anses vara snäppet för vass för att besegras. Med sina sju segrar i mästerskapet vet han precis vad som krävs för att kunna pusha sig själv hela vägen i mål. Men det är långt kvar på säsongen, så än kan allting hända. 

Rekordlång säsong

Formel 1-VM 2021 är unikt på flera sätt. Bland annat har vi fått en efterlängtad comeback av Aston Martin, som de senaste decennierna gjort avtryck i filmvärlden med James Bond. Likaså blir säsongen längre än vad den någonsin varit. Medan förra året bjöd på blott 17 lopp kommer säsongen 2021 att ge oss hela 23 stycken. 

Det högre antalet lopp innebär förstås en större press för de deltagande förarna, som ska hålla skärpan på fram till och med den 12:e december när säsongens sista lopp äger rum i Förenade Arabemiraten. 

Vårens lopp

Efter premiären kvarstår det tre stycken lopp innan vi går över till säsongens sommarperiod. Först ut är loppet på den anrika banan Autodromo Enzo e Dino Ferrari i Imola den 18:e april. Området ligger cirka tre mil utanför Bologna i Italien. Därefter bär äventyret av mot den nyare banan Circuit de Barcelona-Catalunya den 9:e maj. 

Den här banan byggdes 1991 och har sedan dess byggts om vid flera tillfällen, senast inför årets Formel 1-säsong för att göras mer säker för förarna. Sist men inte minst, så ska turneringen den 28:e maj till Circuit de Monaco för att avrunda vårens kapitel. Här byter förarna miljö till innerstad där banan består av många skarpa svängar. 

Formel 1-VM 2021 streamar du fortsatt på Viaplay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *