Bååth och Sigfridsson till start i Arctic Lapland Rally

13 januari, 2022

I morgon fredag startar den finska motsvarigheten till Rally-SM – SM Ralli – Arctic Lapland Rally, med start och mål i Rovaniemi vid Polcirkeln. Som ett av två svenska ekipage kommer Hans Bååth och Andreas Sigfridsson, Wäxjö MS att ta sig and tävlingen över totalt 80 mil varav drygt 22 utgör specialsträckor.

– Detta blir en riktig utmaning, vi har precis rekognoserat och skrivit noter för de 10 sträckorna där den längsta är 4,4 mil lång, säger Andreas Sigfridsson och fortsätter ”Vi kom hit i måndags kväll direkt från SM-tävlingen i Boden och har ägnat tre dagar åt att köra igenom sträckorna två gånger vardera. Sträckorna innehåller allt från riktigt krokigt och hoppigt som nedför skidbacken i Rovaniemi till breda och snabba vägar nordöst ut mot ryska gränsen. BMW:n kommer få många chanser att sträcka ut”.

– När vi av oss iväg på det här äventyret såg vi Arctic Lapland Rally som den stora utmaningen och SM-premiären i Boden som uppladdning, fortsätter Hans Bååth, ”nu känns det nästa som det blev tvärtom, även om avstånden är långa och sträckorna bland de längsta vi någonsin kört så har vädret vänt och istället för den arktiska kylan i Boden med ner mot 33 minusgrader har vi nu haft nollgradigt ett par dagar och ser ut att få mellan fem och tio minusgrader under tävlingen. I Boden var det riktigt svårt med en vindruta som isade igen och en tuff helg både i tävlingsbilen och för serviceteamet som fick kämpa med trilskande utrustning. Inte ens norrbottningarna sade sig vara vana vid att tävla i så låga temperaturer. Vi körde alla sträckorna och tog oss i mål men med en snöplig vallkänning på fredagen och bitvis hindrade av obefintlig sikt på lördagen får vi se Boden som Shakedown inför Arctic Lapland Rally istället.”

Pressmeddelande från DRIVE VXO
Foto JC Rallypics

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...