Benny – ledamot i rallyutskottet

19 december, 2022

Benny Cronert är ledamot i rallyutskottet och öppnar den 19:e luckan i adventskalendern.

Vem är Benny?
– En mas från Ludvika mitt i livet. Eller, tja, det vet jag ju inte egentligen och det är väl lika bra. Det jag vet är att så här gammal som jag är just nu har jag aldrig vart förut.

När och var hade du ditt första funktionärsuppdrag?
– Jag startade min karriär som navigatör åt farsan när vi körde service åt min farbror runt om i mellersta delen på alla möjliga tävlingar under sent 80-tal och fram till mitten av 90-talet. Sen gick jag vidare till att bli åskådare och provade även att fotografera ett par år vilket var kul men hade behövt investerats i bättre hårdvara om jag skulle fortsatt. Efter att ha vart och kikat och fotat på ett par hundra rallytävlingar så kände jag att jag ville engagera mig och ge tillbaka lite för sporten jag brann för. Jag gick med i Bärke MK i Smedjebacken och gjorde första funktionärsuppdraget i målet på en sträcka under 2002 och satt även på parallelltidtagningen i målet på den sträcka som Bärke MK hjälpte Kolsva MS med under SM-finalen 2003.

– När Bärke MK lade ner klubben så gick jag över till Ludvika MS. Där började jag intressera mig för säkerhetsarbetet på framförallt rallytävlingar och tog senare över som säkerhetschef på Bergslagsrallyt 2010.

– Efter några år som säkerhetsrådgivare för Nedre Norra Bilsportförbundet tog jag sen över rollen som SGA Rally för distriktet och under 2021 kontaktades jag av valberedningen för SBF om jag var intresserad av en roll som ledamot i rallyutskottet från och med november 2021.

Vad har du för arbetsuppgifter i rallyutskottet?
– Mitt huvudsakliga ansvarsområde i rallyutskottet är att hålla de regler, som rallyutskottet har ansvaret för, uppdaterade.

Vad gör rally så speciellt för dig?
– Har nog provat i stort sett alla tänkbara roller på en rallytävling utom en. Förare. Har inte någon ambition om att prova det heller, inte efter att ha åkt co-driver med några riktigt duktiga chaufförer och insett hur hopplöst långt efter jag skulle kommit – om jag ens tagit mig runt. Rally är livet, tillsammans med kaffe, summerar Benny Cronert från rallyutskottet.

Benny är ledamot i rallyutskottet och ser till att vi har SM-regler. Foto: Sara Mejving

 

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
8 – 9 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
22 april, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK (datum ej fastställt)
27 maj, Asfaltsknixen, Gullabo RC
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
26 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Växjö MS

Biljettpris – se Rally-SM live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar under 2023, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor
Biljett för enstaka tävling 99 kronor

Biljettpriset för enstaka tävlingar, 99 kronor, behålls 2023, övriga höjs 100 kronor efter nyårsafton, så passa på att säkra din SM-biljett inför kommande år redan nu. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Mer från Rally-SM: