Bytte till framhjulsdrivet och Tobbe tog första SM-segern

18 juli, 2021

Tobbe Pettersson, Gränna MK, med codrivern Åke Kjellgren har tidigare tävlat i bakhjulsdrivna klassen men förvärvade en VW Golf under vintern. När premiären i Grus-SM avgjordes i fredags, utanför Älmhult, fick Tobbe och Åke ta plats överst på pallen i nationella 2WD klassen där de vann klassen med 2,3 sekunder. 

– Vilken rolig kväll. Det var helt grymt kul att ta hem första SM-segern. Det här är något man längtat efter, säger Tobbe Pettersson från Gränna MK som hälsar att det här var en rejäl nytändning för att fortsätta tävla i den framhjulsdrivna klassen.

– Vi har som mål att köra hela Grus-SM så starten på säsongen kunde inte bli bättre. Det var också väldigt roligt att träffa allt folk ute igen när restriktionerna har släppts. För min egen del tycker jag det är lite roligt också att jag varit bästa junior i alla tre SM-deltävlingar, i den nationella klassen, som varit under året.

– Att byta till framhjulsdrift? Ja, det kan man väl säga att det är mer en ”nervös” bil och det blir lite som att ta en Volvo 240 och köra i torktumlaren och ge den anabola. Men när man väl kommer in i att köra en framhjulsdriven bil så känns det som att det går åka med mer marginal. Både framhjulsdrivet och bakhjulsdrivet har sin tjusning men just nu vill jag inte byta tillbaka, menar Tobbe och ler.

För övriga resultat, se rallysm.se.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...