21-årige Carlberg fyra totalt och snabbaste 2WD

18 juli, 2021

I internationella klassen 2WD tog Nässjö MK:s unge och lovande rallyförare Calle Carlberg, nyss fyllda 21 år, hand om taktpinnen och första SM-segern togs tillsammans med Maja Bengtsson, Älmhults MK. Ungdomarna i Ford Fiestan blev snabbaste två hjulsdrivna och fyra totalt i premiären av Grus-SM.

– Ja, det här var riktigt roligt. Det var väldigt spänt innan start och jag kände av nerverna. Nu hade jag chansen att bevisa framför allt för mig själv att jag kan köra rallybil på SM-nivå, säger Calle.

– Första sträckan gick egentligen inte alls bra. Jag kände att jag behövde mer tid i bilen och en del saker med setupen att jobba på, men när tiderna kom in så blev vi såklart glada. Det kändes så skönt att kunna åka 80 procent och se att tiderna kommer ändå. Jämför det med min R2:a där jag måste jaga på närmare 90 – 100 procent.

 

– Taktiken var precis som vanligt att köra i det tempo man kände sig trygg med. Både jag och Maja bestämde oss för att vi inte behövde puscha mer eller ta ner på tempot. Pappa Torbjörn, som annars är min codriver, var såklart nervös att stå bredvid men som alltid lugnade han både sig själv och oss genom att säga ”Kör som vanligt så tar du det”.

– Samarbetet med Maja funkade helt otroligt bra. Allt från notskrivning till hennes lugn i bilen. Jag själv är en känslomänniska och kan lätt hetsa upp mig men Maja är så lugn och det behövs för att ta ner mig ibland. Det är också viktigt att ha roligt när man tävlar och det hade vi verkligen!

För övriga resultat, se rallysm.se.

Foto; Henrikrallyfoto och Svenska RallyMästerskapen

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...