Carlbergarna grejade guldet

27 september, 2021

Albin Nordh, Calle Carlberg, Victor Hansen och Isac Nordström. En kvartett som sannerligen visat framfötterna i årets säsong.

Bäst guldläge hade Calle, och han förvaltade det på bästa sätt. Bäst inledningsvis i mörkret var Albin Nordh/Christoffer Bäck. Efter fyra körda sträckor, när nattvilan stod på programmet, ledde de med 5,5 sekunder över Victor Hansen/Victor Johansson. Trea i det läget Isac Nordström/Karl-Johan Borhammar och fyra SM-ledande Carlberg, Calle vid ratten och pappa Torbjörn i högerstolen. De var över halvminuten efter Nordh. Efter elva körda sträckor hade Nordhs ledning krympt med några sekunder, ändå en betryggande ledning. Då hände det som bara inte fick hända, Nordh for av vägen. Illa, eftersom han tvingades bryta också i premiären i Kil. Därmed var han borta ur medaljstriden.

Nordström trummade på i vetskapen att tog han sig till slutmålet var bronset hans. En uppgift han klarade med glans. Med Nordh borta gjorde Hansen allt han kunde, men Carlberg hade redan på SS6 tagit sig upp på tredjeplats. När sedan Nordh fick lämna in var han tvåa bakom Hansen, och det räckte för att ta guld i första riktiga JSM/SM-året för hans del. Silver till Hansen och brons till Nordström.

Poängen på powerstage fördelade sig med fem till Hansen, fyra till Carlberg, tre till Lukas Hägg/Daniel Borgqvist, två till Isac Nordström/Karl-Johan Borhammar och en pinne till Emrik Smedberg/Carl Eriksson.

Resultat i Internationella 2WD
1 Victor Hansen/Victor Johansson, SMK Hörby/Ryds MK, 1.05.07,9
2 Calle Carlberg/Torbjörn Carlberg, Nässjö MK/Nässjö MK, 1.05.35,1
3 Isac Nordström/Karl-Johan Borhammar, Kullings MS/Kullings MS, 1.06.28,8

Slutresultat SM/JSM
1 Calle Carlberg/Torbjörn Carlberg, Nässjö MK/Nässjö MK, 101
2 Victor Hansen/Victor Johansson, SMK Hörby/Ryds MK, 98
3 Isac Nordström/Karl-Johan Borhammar, Kullings MS/Kullings MS, 57

Bildtext: I Internationella 2WD var den här trion bäst i både finalen, JSM och SM. Från vänster finaltvåorna och mästarna Torbjörn ovh Calle Carlberg, silver till vinnarna i Skillingaryd, Victor Johansson och Victor Hansen. Brons till Karl-Johan Borhammar och Isac Nordström. Foto: Pia Nilsson

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...