Dags för rallyfest i Vara

1 juli, 2021

Andra deltävlingen i Grus-SM körs i Vara MK:s regi lördagen den 7 augusti. Klubben som bildades 1923 har tidigare arrangerat ett flertal deltävlingar i Svenskt Mästerskap. Däribland medarrangör i ”Skaraborgsnatta” som ingick i Rally-SM under 80-talet, isracing och en handfull SM-deltävlingar i Bil-O.

 – Vi kommer att använda oss av en välkänd och omtyckt grusväg med utslagsgivande partier. Sträckan mäter 7,5 kilometer och kommer att köras två gånger. Vi slår ihop tiderna från ss1 och ss2 och räknar totaltiden till tävlingens slutresultat. Vi kommer inte att erbjuda någon fysisk rekognosering innan start. Barth kommer att skriva noter och film kommer att skickas ut under tävlingsveckan till våra anmälda förare. Vi laddar för rallyfest i Vara, hälsar tävlingsledaren Tord Andersson från arrangörsklubben. 

Tävlingsinbjudan kommer att publiceras inom de närmaste dagarna.

Vara Motorklubb har varit aktiv i 98 år och det var den 16 februari 1923 som några entusiaster samlades för att bilda Vara Motorcykelklubb som senare fick namnet Vara Motorklubb.

Numera sysslar Vara MK med rally, folkrace, bil-o, reguality, crosskart och rallycross. Vara MK arrangerar årligen flertalet tävlingar inom de olika motorsportsgrenarna.

Mer från Rally-SM: