Ungdomarna tar hand om premiären i Grus-SM

2 juli, 2021

Ungdomsgruppen i Älmhults MK ser till att tävlingen i Millebygden, utanför Älmhult, genomförs fredagen den 16 juli.

19-årige Albin Karlsson från Liatorp är biträdande tävlingsledare och berättar mer;

– Ungdomsgruppen har vi nog haft igång i fem år och vår första tävling som vi ungdomar arrangerade var Silversprinten 2018. Vi är ett tiotal ungdomar i gruppen och åldern på oss är mellan 16 och 23 år. Själv fyller jag 20 år senare i år och jag har varit med i tävlingsledningen tidigare men det var inte förrän jag fyllde 18 år som jag kunde få min tävlingsledningslicens och få vara med ”på pappret”.

– Fredagen den 16 juli arrangerar vi Mästarmötet i Millebygden och det är premiären av Grus-SM. Under våra tävlingsmöten går vi igenom tävlingen och sen fikar vi förstås. Vi har fokus på att få till sträckningen här ute i Millebygden till hundra procent. Det är egentligen en väg som vi nu har delat in i tre olika specialsträckor. Vi hade tänkt att köra vändsträckor först men insåg att det kommer ta för lång tid så det blir tre unika sträckor istället. Vi har gjort ny sträckning och sen blir det överlag andra nyheter också, det ser inte ut som det brukar göra, säger Albin med glimten i ögat.

– Tidigare har Mästarmötet körts som kval och final men nu blir det mer som en vanlig tävling med tre specialsträckor. Vi, som många andra arrangörer, har haft det osäkert med planeringen gällande pandemin som råder men vi tror och hoppas att det fungerar att publiken också kan få besöka vår tävling.

– Det roligaste med att arrangera tävling är att få vara med från början till slut och det är väldigt roligt att leta efter nya sträckor och vi i ungdomsgruppen brinner för att göra våra tävlingar unika. Vi märker att den äldre generationen kan vara lite bekväma och göra ”som man alltid har gjort”, men vi vill gärna förändra och prova annat som gör tävlingen lite bättre, avrundar 19-årige Albin som är biträdande tävlingsledare för Mästarmötet i Älmhult. 

Anmälan till första deltävlingen i Grus-SM är öppen till söndagen den 4 juli kl 18.00.

Arkivbilder från tidigare tävlingar i Millebygden

 

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...