Dennis Rådström och Johan Johansson siktar mot pallen när Rally-SM fortsätter i Älmhult

25 augusti, 2021

Till helgen är det dags för den andra deltävlingen i Rally-SM, som avgörs i Älmhult genom klassiska South Swedish Rally. Landslagsmedlemmarna Dennis Rådström och Johan Johansson kommer till tävlingen som tvåa i den Internationella Fyrhjulsdrivna klassen efter premiären i Kil för två veckor sen. Där imponerade dom och tog en tredjeplats och fyra bonuspoäng i sin debut i den största klassen.

– Jag tyckte det gick väldigt bra, säger Johan. Vi gjorde ett bra jobb och lyckades knyta ihop hela tävlingen med ett bra resultat och jämn körning trots att det var första tävlingen i en ny bil.

Dennis från Torsby med sin kartläsare Johan från Valdemarsvik gjorde i Rally Killingen sin debut i den högsta klassen i SM efter flera år i VM, med den Volkswagen Polo R5 som världsmästaren Petter Solberg tidigare kört. Inför tävlingen i Älmhult har dom jobbat ännu mer på att utveckla bilen och anpassa den efter sin körstil, för att kunna vara med och utmana SM-ledaren PG Andersson och dom andra i klassen om en framskjuten placering när South Swedish Rally startar med klassiska Millebygden-sträckan på fredag.

– Vi ser fram mot South Swedish Rally, säger Dennis. Vi fick en bra start på säsongen i Kil och kommer nu med en utvecklad bil, så det ska bli spännande att se resultatet av det. Vi har känt på Millebygden tidigare i år när vi vann grussprint-SM där, det känns tryggt att starta tävlingen där och veta vad som komma skall. 

– Målsättningarna för helgen är höga, och det är tuff konkurrens i klassen. Men vi ska åka ner till Småland och göra vårt bästa. Det kommer bli tufft, och det gäller att tänka på att det är ett långt mästerskap, fortsätter Dennis.

Tävlingen avgörs över totalt nio sträckor kring Älmhult, med inledning på Millebygden under fredagen med en sträcka och sedan åtta under lördagen. I klassen tävlar bland annat tidigare juniorvärldsmästaren PG Andersson, som leder SM efter Kil, Team Nybe som tävlar på hemmaplan med Jonas Åkesson och Christoffer Haglund, men även landslagskollegan Jari Liiten som fick bryta premiären.

– Det ska bli jättekul att tävla igen. Vi ska göra allt vi kan och försöka ta en till pallplats. Men det är ett bra startfält och alla åker fort, avslutar Johan.

Pressmeddelande från Dennis Rådström. Foto; Content Unify 

Mer från Rally-SM: