Patrik och Göran trivs på de småländska vägarna och är taggade

23 augusti, 2021

Det är snart två veckor sedan Patrik Flodin och Göran Bergsten vann SM-premiären i Kil med över minuten och till helgen är det tävlingsdags igen. På fredag startar South Swedish Rally och Patrik och Göran kommer till start för att försvara sin SM-ledning med sin potenta Volvo.

– Det här är en helt annan typ av vägkaraktär, så det här ser jag fram emot. Jag gillar de småländska vägarna, säger Patrik.

De leder sin SM-klass, nationell 2 wd, med 8 poängs ledning gentemot tvåan Victor Karlsson och 13 poäng före trean Niklas Hägg.

– Seger är självklart målet. Det här är en helt annan typ av vägkaraktär, så det här ser jag verkligen fram emot. Jag gillar de småländska vägarna, säger Patrik.

SM-rallyt lockar 81 startande och i Patrik och Görans klass är det inte mindre än 30 ekipage anmälda. Rallyt är 492,22 kilometer långt och består av 9 sträckor som tillsammans är 88,78 kilometer.

– Jag har bra minnen från South Swedish Rally, så det är kul att vara tillbaka. Speciellt nu när vi fått upp farten i Killingen så tätt inpå, säger Patrik.

På fredag klockan 17.00 körs en publiksträcka och från 07.28 under lördagen körs fyra sträckor två gånger med målgång cirka klockan 18:30.

Presssmeddelande från Patrik Flodin.

Foto; Annemo Friberg.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...