Drive VXO Motorsport startar med tre bilar i Rally-SM i Fagersta

10 augusti, 2022

Till start i årets fjärde deltävling i Rally-SM kommer tre bilar från Växjöbaserade DRIVE VXO Motorsport. Robin Adolfsson / Nicklas Jidflo, Lukas Hägg / Daniel Borgqvist och Hans Bååth / Andreas Sigfridsson.

Teamet ligger på tredje plats i årets teammästerskap och åker till Fagersta för att samla fler poäng för att försvara placeringen och jaga framförvarande.

SM-premiär för Robin Adolfsson & Nicklas Jidflo
På grund av utdragna leveransproblem från brittiska M-Sport som renoverat motorn i R5 Fiestan har Robin Adolfsson tvingats avstå start i årets första tre deltävlingar.

– Det blir SM-premiär för oss men det som begränsar oss i form av rattrost får vi ta igen med ett stort sug efter att äntligen få köra. Nicklas och jag är riktigt taggade efter det långa uppehållet och kommer väl förberedda till Fagersta. Konkurrensen är stentuff men vi ska göra vårt bästa för att utmana, säger en körsugen Robin Adolfsson.

Bilbyte för Lukas Hägg och Daniel Borgqvist
Lukas Hägg kommer till Fagersta med gamla bilen och ordinarie codriver Daniel Borgqvist. 

– Tyvärr skadade vi Rally4 Fiestan i Arvika och vi väljer att köra med R2:an istället, säger Lukas. Den har inte riktigt samma prestanda men det är en bil jag känner mig hemma i. Jag får passa på att tacka Stefan Ahl som läst noterna i SSR och Arvika när Daniel hade förhinder. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter och nu när Daniel är tillbaka ska vi jobba vidare på det Stefan bidragit med i form av tips och filosofi kring noter och körning.

Nytändning för Hans Bååth och Andreas Sigfridsson
Hans Bååth tvingades stå över Arvika på grund av arbete men han och Andreas värmde upp med SM-sprinten i Skillingaryd för två veckor sedan.

– Vi kommer riktigt inspirerade till Fagersta. Sprinten i Skillingaryd gav riktigt bra möjlighet att utsätta noter, bil och körning för hårdtest, säger Hans. Vi har gjort lite modifieringar i framvagnen och fått lite testhjälp av Tom Kristensson. Känslan i bilen är bra och tempot på sista-sträckan i Skillingaryd var definitivt en höjning för oss så vi kommer stärkta därifrån.

Nattkröken i Fagersta inleds med rekognoscering tidigt fredag morgon och fyra sträckor under fredagskvällen. Under lördagen körs ytterligare sex utslagsgivande sträckor innan bilarna når slutmål under kvällen.

DRIVE VXO Motorsport
Förare: Robin Adolfsson
Codriver: Nicklas Jidflo
Bil: Ford Fiesta R5
Tävlingsklass: Internationella 4WD

Förare: Hans Bååth
Codriver: Andreas Sigfridsson
Bil: BMW M3
Tävlingsklass: Nationella 2WD

Förare: Lukas Hägg
Codriver: Daniel Borgqvist
Bil: Ford Fiesta Rally4
Tävlingsklass: Internationella 2WD

Pressmeddelande och foto: DRIVE VXO Motorsport. Bild från shakedown med Robin Adolfsson inför Nattkröken i Fagersta

Biljettpris – RallyLive sänder live
Samtliga sändningar under 2022, biljett gäller 1 januari – 31 december, 595 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 295 kronor.
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 295 kronor.
Biljett för enstaka tävling 99 kronor. 

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. 

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Samtliga 2021:års sändningar finns under playkanalen på rallysm.se utan kostnad

Mer från Rally-SM: