Karlskronapokalen: Välkänd och omtyckt sträcka på regementet

10 augusti, 2022

Tredje deltävlingen i Rally-SM Grussprint hälsas vi välkomna till Karlskrona där sträckan är belägen på välkända Rosenholm och gamla kustartilleriregementet, även kallats Ka2. 

Regementet lades ned för 22 år sedan men övningsområdet är fortfarande i bruk samt att det finns fordonsutbildningar på platsen. 

Lördagen den 27 augusti blir det rallyfest på regementet och välkända Rosenholm användes under tiden SSR hade sitt tävlingscentra på området, under åren 2015-2017. En känd rallyprofil i Blekinge berättar: 

– Sträckan har det mesta. Från smalt, och det svänger, till bredare snabbare partier med svepande svängar. Det finns även några vägbyten med olika karaktär. Sträckan är 7 kilometer och det är en riktigt häftigt sträcka med bra tempo. 

Inbjudan, som finns under fliken tävlingar, på rallysm.se finns att läsa att sträckan körs tre gånger och totala ss-längden blir 21 kilometer, där samtliga tider räknas till slutresultatet. Första bil går ut på Rosenholm klockan 11.00 och innan dess ska de tävlande ha anmält, besiktigat och rekognoserat. För boende hänvisas tävlande och publik till www.visitkarlskrona.se 

Foto Linda Hugosson

För anmälan och mer information om Karlskronapokalen, som är tredje deltävlingen i Rally-SM Grussprint, se under fliken tävlingar på rallysm.se där ordinarie anmälningstid går ut söndagen den 14 augusti klockan 18.00.

Mer från Rally-SM: