DRIVE VXO Motorsportsjuniorer tar hem SM-guldet i Rally-SM

25 september, 2023

DRIVE VXO Motorsports avslutar en framgångsrik säsong med seger på hemmaplan. Dackefejden som var finaltävling i mästerskapet grussprint, arrangerades av Wäxjö Motorsällskap, och det blev den avslutande tävlingen där teamets juniorer Kalle Ingesson och Emma Fransson tog hem guldet i klass standard.

Säsongen började med stor spänning och förväntan när premiären ägde rum i vintriga Lima i Dalarna. Under de senaste månaderna har DRIVE VXO Motorsports tagit sig igenom riket, tävlat på olika platser och under alla möjliga förhållanden.

– Teamets juniorförare, Kalle Ingesson tillsammans med Emma Fransson, har verkligen imponerat genom hela säsongen. Deras passion, dedikation och inställning har gett fantastiska resultat. Att ta hem guldet i klass standard är en bevis på deras hårda arbete och talang säger Andreas Sigfridsson, Teamkoordinator i DRIVE VXO Motorsport.

Emrik Smedberg och Emil Devell säkrade bronsmedaljen i Rally-SM:s sprintserie där Kalle och Emma både premiären och finalen i Standardklassen. Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo har också haft en fin säsong med totalseger i tävlingar utanför SM, tyvärr har tekniska problem påverkat resultaten i SM. DRIVE VXO Motorsport har visat sin styrka och konkurrenskraft i rally-SM och slutar på fjärde plats i Teammästerkapet.

– Vi är otroligt stolta över våra juniorers prestationer under årets Rally-SM säsong. Att se dem utmärka sig och ta hem guldet i klass standard är en verklig framgång. Det är ett bevis på deras dedikation och TEAM VXO Motorsports starka support, säger Hans Bååth, Teamchef i DRIVE VXO Motorsports.

Ett stort stöd från publik och partners gör att teamet sporras att fortsätta satsa i en ekonomiskt tuff situation. DRIVE VXO Motorsports vill tacka Wäxjö Motorsällskap för att arrangera Dackefejden. Deras engagemang och professionella genomförande gjorde tävlingen till en höjdpunkt och ett perfekt avslut på en framgångsrik säsong för teamet.

Nästa steg för DRIVE VXO Motorsports är att avsluta 2023 på ett bra sätt, inleda arbetet med säsongen 2024 och fortsätta utveckla teamets nya BMW 1M 1,6t som används som testbänk för moderna bränslen, en satsning med målsättningen att säkra teamets och sportens framtid genom att använda moderna effektiva bränslen producerade med bra ingredienser och under goda förhållanden.

För mer information om DRIVE VXO Motorsports och deras deltagande i Rally-SM, besök vår hemsida www.drivexomotorsports.se eller kontakta oss via e-post [email protected].

Pressmeddelande och foto från DRIVE VXO Motorsport.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...