Årets andra SM-guld i rally för Mattias Adielsson

24 september, 2023

Under lördagen bärgade Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand sitt andra SM-guld i år. Denna gång var det i grussprint. 

– Det här är helt galet. Vi tar dubbla guld första året i ny bil och ny klass, jag är så oerhört lycklig, säger Mattias Adielsson. 

Dackefejden i Kosta kördes över en kort snabb specialsträcka i tre vändor. Adielsson var snabbast inför den sista vändan men då backade han av lite för att det räckte att i stort sett ta bilen i mål för att säkra guldet. 

– Visst hade vi velat vinna tävlingen men guldet kändes viktigare. Backar man av det minste i det här startfältet är man efter direkt. Bosse och jag är så nöjda över att kunna bjuda tillbaka med ytterligare ett SM-guld till teamet. De ställer alltid upp och har jobbat otroligt hårt i år då vi har åkt många tävlingar. Ett stort tack till alla som är med i den här satsningen. Utan er hade vi inte varit här i dag, avslutar Mattias Adielsson. 

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden. 

Slutgiltig poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 119 poäng
2. Daniel Röjsel, Anderstorp RC, 108 poäng
3. Emrik Smedberg, Wäxjö MS, 74 poäng

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport

Mer från Rally-SM: