DRIVE VXO rekryterar junior till Rally-SM 2022

14 december, 2021

Efter en lyckad säsong 2021 där teamets junior Isak Arvidsson tillsammans med codriver Victor Svensson dominerade standardklassen med dubbla SM-guld och bidrog till DRIVE VXO Motorsports tredjeplats i Teammästerskapet söker nu teamet en junior för 2022 års satsning i Rally-SM med start i Boden 7-8 januari då Isak och Victor avstår SM den kommande säsongen.

– Vi uppskattar Rally-SM:s initiativ med ett Teammästerskap där varje deltagande team måste bestå av minst en junior, säger teamchefen Hans Bååth och fortsätter, ”det är ingen enkel uppgift att som junior skapa förutsättningarna för att genomföra en full SM-säsong. Det handlar om så mycket mer än att kunna köra bil, i princip måste du klara av allt som krävs för att driva ett företag. Rallysporten behöver ta vara på de talanger som har den rätta viljan och förmågan och då tycker vi att reglerna för Teammästerskapet är bra. De sätter press på etablerade team att satsa på unga förare och stödja dem i deras satsningar.”

– För oss är helheten det intressanta, inte nödvändigtvis den häftigaste bilen och de mest avancerade planerna. Rätt inställning väger tungt för oss, säger Andreas Sigfridsson, codriver och talangscout. 

– I teamet har vi en bred samlad erfarenhet inom rallytävlande som vi gärna delar med oss av. Både sportsligt och affärsmässigt. På DRIVE VXOs anläggning utanför Växjö har vi också både sportsliga och kommersiella möjligheter att erbjuda rätt junior. Den junior vi erbjuder ett samarbete kommer vara den som vi bedömer kommer kunna kombinera sportslig styrka med god samarbetsförmåga. Starka team byggs med gemensamma krafter, avrundar Andreas Sigfridsson.

Pressmeddelande från DRIVE VXO

Mer från Rally-SM: