Lars Stugemo – ledamot i förbundsstyrelsen

13 december, 2021

Nybliven ledamot i förbundsstyrelsen, hur har ditt år varit?

– Superspännande och kul. Vi har ju närmaste oändligt många utmaningar inom bilsporten – inte minst med hänsyn till elektrifieringen och hållbarhetsfrågor – som vi behöver arbeta med. Och samtidigt ska vi ta vara på allt bra som finns – från bredd till elit – och från elit till bredd. Så om jag kan bidra med något så är det bara kul. 

Rally-SM, vad betyder det för dig?

– Oj. Några av Sveriges bästa tävlingar (det finns absolut många andra fina tävlingar också) men de bästa ekipagen och teamen vi har i Sverige på startlinjen. I årets startfält i Kil var det enormt starkt, bästa någonsin troligen. Sen var det nog lite olyckligt att så många tävlingar tvingades genomföras på så kort tid på grund av pandemin. Och med det sagt, otroligt starkt att genomför så många tävlingar. Nu får vi ta med vad vi lärt 2021 och sikta på ett riktigt spännande 2022. 

Du tävlar flitigt, vad händer nästa år?

– Jo, 2021 blev ett kul år. Snö, asfalt och grus. Vi åker Skoda R5 och bredvid mig har jag legenden Kalle Lexe. Vi har åkt både med Printsport i Finland och EKS i Sverige. Bra och proffsiga team att jobba med. 2022 är fortfarande på planeringsstadiet. New Zeeland har jag aldrig varit i…. 

Mer från Rally-SM:

Rally Lima

Rally Lima

Spännande start på årets SM-säsong när vi besöker Lima den 4 februari.  Rally-SM 2023 inleds med forna LBC-Ruschen,...

Sturupsprinten

Sturupsprinten

I den fjärde deltävlingen i Rally-SM Asfaltsprint gästar vi Svedala MK som kommer att arrangera tävlingen på Sturup...

Anmälan öppnar till Rally Lima

Anmälan öppnar till Rally Lima

I kväll öppnar anmälan till Rally Lima. Maxgränsen är satt till 150 ekipage så de förare som vill åka bör snabba på!...