Farten finns där – Ledin/Olsson ska bjuda på ordentligt motstånd i Asfalts-SM

23 juli, 2021

Under lördagen gästar SM-teamen Tierps Arena för två deltävlingar. Asfaltssträckan inne på området är fem kilometer och kommer att köras tre gånger i varje deltävling.

Närmare 50 SM-ekipage står på startlinjen, där största klassen är nationella 2WD med 23 deltagare.

Niklas Ledin, MK Kopparberg, tillsammans med codrivern Jonna Olsson, Katrineholms MK, finns på plats i standardklassen. Vi undrar hur de har laddat upp inför helgen efter klassegern i Grus-SM i fredags.

– Tävlingsbilen är en Saab 900 V6 med 170 hästkrafter. Standardutförande med andra fjäderben än originalet. Genomgång har gjorts efter helgen och vi har ändrat till asfalt setup. Tyvärr har Asfalts-SM bjudit på lite motgångar för oss men vi satsar på att försöka ta hem de kvarvarande deltävlingarna, berättar Jonna Olsson.

– Farten finns där och när allt stämmer ska vi bjuda på ordentligt motstånd. Asfalt är inget som Niklas tidigare kört inom rally så det här är helt nytt för oss. Körningen blir mer likt bankörning och man behöver tänka på att åka mjukare med lite annan kurvtagning. Grus är Niklas favoritunderlag, där går det att hålla i på ett helt annat sätt och köra på mer bestämt.

 Jonna Olsson åkte med Niklas Ledin första gången för ett år sedan i Slottsprinten i Katrineholm. Det skulle visa sig fungera väldigt bra med samarbetet och tävlingen slutade då med vinst.

– Vi bestämde efter premiärtävlingen att vi skulle göra en SM-satsning tillsammans. Teamarbetet i bilen är otroligt viktigt, både innan, under och efter tävling. Niklas känner fullt förtroende för mig och jag lika med honom. Detta gör att vi har ett otroligt bra och roligt teamwork och vi ser verkligen fram emot resten av årets SM-tävlingar, avrundar Jonna.

I totala standardklassen ligger Niklas och Jonna på en delad femteplats med 15 poäng efter två deltävlingar och i totala mästerskapstabellen 2WD på en 15:e plats.

För resultat och SM-tabeller se rallysm.se. Asfalts-SM kan följas live, både med radio- och tv, via playkanalen. Rally Live och Sebastian Bourghardt finns i studion och Per Johansson är reporter.

 

 

Mer från Rally-SM: