Dubbelseger för P-G och Anders i Tierp och silver i Asfalts-SM

24 juli, 2021

P-G  och Anders kammade hem båda deltävlingarna som kördes i Tierp idag när asfalts-SM avgjordes. Därmed knep de SM-silver trots en missad tävling.

– Det var en kul tävling och en rolig bana. Mycket värdefull träning inför traditionella Rally-SM i Kil som har premiär i augusti. Och ett silver är ju inte helt fel heller, säger P-G.

P-G och Anders fick möjligheten att köra den andra deltävlingen i Asfalt-SM tillsammans med teamet GN Motorsport Sweden för en månad sedan. Det slutade med seger i klassen och teamet lät dem därför starta även i dag för att få vara med och slåss om SM-medaljerna.

Rallyt i Tierp delades in i två deltävlingar där en sträcka kördes tre gånger före lunch som deltävling 3 och samma sträcka kördes efter lunch som finaltävling.

P-G och Anders vann första tävlingen idag och gick upp i SM-ledning i tabellen där både den internationella och nationella fyrhjulsdrivna klassen slåss om mästerskapstiteln. I och med segern gick de upp i SM-ledning, men dessvärre kom inte en förare till start i finaltävlingen, vilket gjorde att P-G och Anders bara kunde få 15 poäng av 25 möjliga.

De vann även finaltävlingen efter lunch, vilket gav dem SM-silvret och teamkompisen Stefan Kristiansson kammade hem guldet i den fyrhjulsdrivna klassen.

– Det var en kul tävling och en rolig bana. Mycket värdefull träning inför traditionella rally-SM i Kil som har premiär i augusti. Och roligt att vi kunde hjälpa teamet GN Motorsport så de fick både ett guld till Stefan Kristensson och ett silver i den fyrhjulsdrivna klassen. Det var lite det här som var planen. Vi har gjort vårt jobb och har vunnit alla våra deltävlingar och Stefan har kört riktigt bra hela säsongen och är värd guldet. Kul för GN Motorsport med ett guld, silver, och brons genom Lukas Hägg (i tvåhjulsdrivet), säger P-G.

Pressmeddelande från P-G Andersson

Foto: GN Motorsport Sweden

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...