Finaltävlingen fick utmärkelsen ”Årets Arrangör 2021”

12 februari, 2022

När Smålands Bilsportsförbund avslutat sitt årsmöte under lördagseftermiddagen tog Roger Engström, ordförande för förbundsstyrelsen i Svenska Bilsportsförbundet, orden och lämnade över ”Bertils kanna” till Mats Bergman, som förutom är distriktsordförande även var tävlingsledare för Skillingaryds MK:s deltävling i Rally-SM i höstas. 

Årets arrangör tilldelas Skillingaryds Motorklubb. 

Motiveringen: ”Skillingaryds Motorklubb debuterade som SM-arrangör under 2021 genom att arrangera finaltävlingen i Rally-SM. Det var föreningens första ”riktiga” tävling sedan augusti 2019 då coronapandemin satte stopp för det mesta under 2020 och större delen av 2021. 

Föreningen är normalt varje år arrangör av Vårfajten och Kräftfajten i folkrace, men det är troligen rallytävlingarna Skilling 50 och Skilling 500 som är föreningens mest igenkända arrangemang och 2021 blev Skilling 500 alltså SM-final. 

Den positiva atmosfären som genomsyrade såväl arrangemanget som utskicken både inför och under tävlingen gör att Svenska Bilsportsförbundets utmärkelsejury har beslutat att tilldela Skillingaryds Motorklubb utmärkelsen ”Bertils kanna” som årets arrangör 2021”. Undertecknat Stockholm den 27 januari 2022.  

Pia Thulin, Skillingaryds Motorklubbs ordförande, var en av deltagarna vid lördagens årsmöte i Smålands Bilsportsförbund begär ordet; 
– Jag är tacksam och stolt för att få utmärkelsen, stort tack till alla som gjort vår tävling möjlig, säger en rörd och glad Pia Thulin. 

Tävlingsledare Mats Bergman; 
– Flera av er som är med digitalt här i dag får vara med och ta åt er äran, våra medlemmar och våra hjälpklubbar i Tranås, Norrahammar och Nässjö. 

Roger Engström, ordförande för Svenska Bilsportsförbundet avrundar: 
– Ni sätter Småland på kartan.

Foto: David Lindström.  

Mer från Rally-SM: