Flodin och Bergsten vann SSR med över minuten – sensationellt totalnia med Volvon

30 augusti, 2021

Patrik Flodin, Ilbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, vann sin andra raka SM-deltävling med över minuten när South Swedish Rally kördes i smålandsskogarna idag.

– Det har verkligen gått kanonbra och varit en fantastiskt helg för oss. Vi har fått använda både vår rutin och utmana oss lite, säger Patrik.

För två veckor sedan vann Patrik och Göran den första SM-deltävlingen i den tvåhjulsdrivna nationella klassen med över minuten. I går drog den andra deltävlingen igång och de upprepade bedriften och tog redan från första sträckan ledningen i sin klass och vann sju av rallyts åtta sträcksegrarna.

– Det har verkligen gått kanonbra och varit en fantastiskt helg för oss. Samtidigt har det varit ett mycket svårare rally än vad vi har kört på ett tag, tack vare regnet som har gjort det både halkigt och svårkört. Då har vi fått använda lite av vår rutin, vilket varit jäkligt kul och utmanande. Dessutom har vi haft väldigt bra däck, vilket vi får tacka Pelle Palmqvist för, säger Patrik.

Med  sin Volvo Grupp H trivdes duon på de smala, krokiga smålandsvägarna och vann klassen med 1:10,5 minuter före Victor Bergsander och 1:11,1 före Emil Karlsson.

Foto; Annemo Friberg. Pressmeddelande från Patrik Flodin. 

Mer från Rally-SM: