PG och Anders vann South Swedish Rally och tar andra raka fullpoängare

30 augusti, 2021

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och  Anders Fredriksson vann idag andra deltävlingen i rally-SM, South Swedish Rally, med över minuten och knep även fem extra SM-poäng efter sin seger på powerstagen.

– Idag har vi tagit i hårt från första startpostition. Vi gjorde som vi brukar – vi smällde till på första sträckan idag så vi kunde överta ledningen i rallyt. Därefter höll vi upp tempot och utökade ledningen successivt, säger P-G.

South Swedish Rally inleddes igår med en publiksträcka där P-G och Anders fick se sig slagna av Dennis Rådström. Men under lördagens första sträcka övertog de ledningen och kammade hem samtliga dagens sträcksegrar.

– Idag har vi tagit i hårt från första startpostition. Vi gjorde som vi brukar – vi smällde till på första sträckan idag så vi kunde överta ledningen i rallyt. Därefter höll vi upp tempot och utökade ledningen successivt, säger P-G.

Till en början hade de  en fin fight med Dennis Rådström. Tyvärr  tvingades Dennis bryta på sjätte sträckan efter en avåkning och helt plötsligt var P-G och Anders ledning dryga 50 sekunder.

– Det har varit riktigt roliga och fina sträckor. Vi har inte haft några större problem alls, bara en pop-off ventil som bröt lite på nån sträcka, men det betydde egentligen inte så mycket tidsmässigt. Vi hade en fin fight med Dennis, så det är synd att det blev som det blev för dem. De imponerade hela dagen, så luften gick lite ur när de försvann. Då hade vi en så pass stor ledning att vi körde lite som i ett ingenmansland. Stort tack till GN Motorsport som tillhandahåller oss med den här välfungerande Forden, säger P-G.

De vann även powerstagen och får fem extra SM-poäng. Rallyts segermarginal blev 1:18,3 minuter före tvåan Mattias Adielsson och var nästan två minuter före trean Thomas Thunström.

– Det funkade skitbra idag. Jäkligt tufft när Rådström bröt, då blev det inte samma höga tempo. Hoppas det går bra med Johan och att de får ihop bilen till nästa tävling. De behövs i mästerskapet, säger Anders.

P-G och Anders har en komfortabel SM-ledning och leder med med 29 poäng före Mattias Adielsson och 27 poäng före Thomas Thunström.

Nästa deltävling körs 10-11 september i Hässleholm.

South Swedish Rally
1. P-G Andersson 42:10,6
2. Mattias Adielsson 43:28,9 +1:18,3
3. Thomas Thunström 44:06,2 +1:55,6
4. Sebastian Johansson 44:23,2 +2:12,6
5. Christoffer Haglund 44:26,6 +2:16,0

Foto; GN Motorsport

Mer från Rally-SM: