Hårdingen: 48 gör upp om SM/RM poäng

17 augusti, 2023

När fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint avgörs i Västergötland står Vara MK värd för ”Hårdingen”.

Söndagen den 27 augusti är det dags för en sprintsträcka som mäter strax över sju kilometer, som ska köras två gånger. Tävlingsledare Tord Andersson: 

– Sträckan är verkligen superfin och kanon. Att det har regnat märks inte, sträckan torkar upp snabbt då det är bergkross som underlag. Vi har efteranmälan öppen till söndagen den 20 augusti klockan 18. Vi har slopat efteranmälningsavgiften så är det någon som är intresserad så är det bara att skicka in en anmälan, kommenterar Tord. 

Standardklassen är populär och här gör 14 ekipage upp om RM-poäng. På plats i Vara finns de duktiga standardförarna Rasmus Bengtsson, Linus Larsson, Carl Ryke, Markus Svensson och Robin Liljegren som jagar nya poäng för att avancera eller behålla sin plats i RM-tabellen. Jagar gör Ingemar Månsson och Victor Windahl för bättre placeringar i totaltabellen. Suveräne guldmedaljören Johan Holm från SMK Trollhättan har tidigare inte startat i årets mästerskap, men kommer garanterat vara med i toppen och får med sig ett antal RM-poäng i bagaget hem till Trollhättan. 

2WD klassen är även här i Vara störst med sina 24 deltagare. Mattias Adielsson har tre raka segrar sedan tidigare, har full pott i SM-tabellen, medan Daniel Röjsel är med och jagar sträcksegrar, Adielsson, och kanske är det dags för klasseger?

I 2WD klassen ses även Joachim Kristiansson, Emrik Smedberg, Johan Green, Tobias Petterson, Melvin Bengtsson och hemmaföraren Matti Johansson. Lindsmyr från Ydre finns på startlinjen liksom Kristian Johansson och Haraldsson från Hässleholms MK. Räkna med tuff fajt, ”i getingboet”, bland 2WD när den omtyckta sprintsträckan ska köras två gånger. 

Nio deltagare finns i 4WD klassen där Stig Andervang återigen tar upp tabelljakten på Team Nybes Jonas Åkesson, som leder Grussprint-SM med 11 poäng. Trea i klassen inför Varas deltävling är Arvid Johansson och han tillsammans med Johan Rudengren och Joakim Nilsson har varit mästerskapet troget och kommer göra allt för att få med sig nya, friska, SM-poäng efter tävlingen. Albin Nordh är en av sprintspecialisterna och tillsammans med Fredrik Grahn, SMK Örebro, kommer dessa två att vara med och fajtas om topplaceringarna. Var så säker. 

Foto: Stockhemsfoto

Följ Hårdingen, och näst sista deltävlingen i Rally-SM Grussprint, live


Biljettpris – se Rally-SM 2023 live via Rally Live och vår playkanal på rallysm.se
Samtliga sändningar 695 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Asfaltsprint 395 kronor
Alla tävlingar i Rally-SM Grussprint 395 kronor
Biljett för enskild tävling 99 kronor

Där det produceras tv ingår denna sändning i respektive biljett. Biljetterna för respektive enskild tävling släpps någon vecka innan tävlingen.

Beställ här 
Biljetten går att betala med kort eller swish

Rally-SM
4 februari, Rally Lima, Lima MS
18 – 20 maj, South Swedish Rally, SSR
16 – 17 juni, Skilling 500, Skillingaryds MK
18 – 19 augusti, Snapphanerallyt, Hässleholms MK
15 – 16 september, Rally Arvika, MK Team Westom

Rally-SM Asfaltsprint
16 april, Bil Månsson Rally Sprint, SMK Hörby
13 maj, Rollsbo City Race, Älvbygdens MK
1 juli, Sturupsprinten, Svedala MK
5 augusti, EMC-sprinten, Enköpings MK

Rally-SM Grussprint
29 april, Timmerhultsprinten, Laholms MK
3 juni, Hovdalasprinten, Hässleholms MK
29 juli, Mästarmötet, Älmhults MK
27 augusti, Hårdingen, Vara MK
23 september, Dackefejden Grus Sprint, Wäxjö MS

Mer från Rally-SM: