Mattias Adielsson går för seger i EC Snapphanerallyt

17 augusti, 2023

EC Snapphanerallyt i Hässleholm startar imorgon, fredag. Det är den näst sista deltävlingen i årets Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand finns på startlinjen med sin Yokohamaskodda Toyota Corolla och målsättningen är att vinna. 

– Det känns som vi har bra ordning på bilen och vi själva är mycket taggade och revanschsugna. Jag har alltid presterat bra i Hässleholm och trivs med vägarna och arrangemanget där. Vi behöver verkligen få till ett resultat i toppen så inte serien springer ifrån oss, säger Mattias Adielsson. 

EC Snapphanerally startar på fredag med två sträckor på garnisonområdet strax utanför centrala Hässleholm. De sträckorna körs på asfaltsunderlag, vilket kan göra det mycket svårare. Under lördagen skall sedan ytterligare sex specialsträckor avgöras innan målgång vid klockan 16.00. Adielsson har en femteplats som bäst under säsongen, som han nu vill förbättra. 

– Vi ligger tvåa, tio poäng efter ledaren, så det här kommer bli tufft. Vi kommer köra för seger det finns inget annat i det här läget. Jag tycker vi har börjat få ordning på bilen så att den passar min körstil på ett bra sätt nu, det känns som det nu är en riktig vinnarbil, avslutar Mattias Adielsson. 

SM-tabell efter deltävling tre
1. Emil Karlsson, Hällefors MK, 69 poäng
2. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 59 poäng
3. Johan Lundqvist, SMK Trollhättan, 46 poäng. 

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport. 

Mer från Rally-SM: