Intensiv rallyhelg för Mattias Adielsson

8 februari, 2023

Under lördagen var det premiär i Rally-SM och under söndagen avgjordes rallysprinten i SM-veckan vinter. Adielsson och kartläsaren Bosse Holmstrand har fått många nyttiga tävlingsmil i den nya Toyota Corollan som de i år ska tävla med. 

– Riktigt häftig vintertävling som inledde Rally-SM. Vi körde till oss en sjätteplats i premiären och det är vi nöjda med. Bilen är något helt annat än de bilar jag kört de senaste åren, men den har en otrolig potential, nu gäller det att göra hemläxan och testa riktigt mycket inför grussäsongen. Vi har mycket att lära oss om den här bilen, säger Mattias Adielsson. 

Direkt efter tävlingen i Lima gick resan mot Falköping och SM-veckans vintersprint. Nu gjorde dock det varma vädret att tävlingen kördes på en grusslinga med grusdäck. Adielsson tog sig till final och bli där sexa. 

– Svåra förhållande med mycket vatten och lera på vägen. Det gick bättre och bättre och vi tog oss till final. Tyvärr gick ett växellådsfäste sönder i första åket men vi var snabbast i finalåk två. Det stärker oss och visar att vi kommer ha den rätta farten när vi blir varma i kläderna, avslutar Mattias Adielsson. 

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport.

Mer från Rally-SM: