Isak Reiersen imponerade i WRC2-debuten

19 februari, 2024

Fjolårets JSM-vinnare Isak Reiersen imponerade när han och kartläsaren Lucas Karlsson gjorde WRC2-debut i Rally Sweden under den gånga helgen. I sin Skoda Fabia RS Rally2 tog dom en åttonde plats i WRC2 och 13:e totalt.

– Det har varit en vild resa, det är säkert, men vi klarade av rallyt. Det har varit långa dagar och mycket erfarenhet, allt från att hantera däck till att köra i full snöstorm där du inte ens kan ha strålkastarna på på grund av snön och bara kunna se ungefär 60 meter framför bilen. De kilometer vi har kört under helgen har varit lika med tre svenska mästerskapsomgångar, vilket skulle vara hälften av SM-säsongen, säger Isak.

Och resultatet – vi är nöjda. P8 i WRC2 är starkt. Nästan ingen kraschade vilket visar hur hög nivån på förarna är i klassen, och vi förlorade bara en sekund per kilometer till Oliver [Solberg, klassvinnaren], vilket vi förväntade oss med hans erfarenhet på den här nivån, och vi har mycket data att analysera för framtiden. Det här är ett minne som jag kommer att ha med mig för resten av mitt liv. Jag vill tacka alla inblandade för att ha gjort detta möjligt – den här helgen har varit riktigt, riktigt bra för framtiden. Teamet var briljant under hela veckan, och Lucas gjorde ett bra jobb bredvid mig också.

Mer från Rally-SM: