Patrik Flodin körde hem Rally-SM i Sandviken

3 februari, 2024

Under lördagen avgjordes den andra deltävlingen i årets Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken. På fantastiska vintervägar i Gästrikland tog Patrik Flodin hem sin första totalseger för säsongen.

Patrik Flodin och Göran Bergsten är regerande mästare i Internationella 4WD. I premiären i Hudiksvall fick dom skotta snö i åtta minuter, men i Sandvikens SM-rally studsade dom tillbaka och vann före Dennis Rådström och Johan Johansson. Rådström behåller SM-ledningen efter de två vintertävlingarna.

Det var gött, lite revansch från senast med en seger idag. Det var synd på misstaget sist, men nu är vi på gång och kan jaga resten av säsongen. Det är extremt jämt, säger Patrik Flodin från Ilsbo.

Hemmaföraren Oskar Sundell vann Nationella 4WD med hela tre minuter. Kim Nydén från Lindesberg toppar fortsatt SM-tabellen, före Kevin Jirvelius som blev tvåa i Sandviken.

Resultatet är superbra och bilen funkar kanon. Jag är inte helt nöjd med körningen ändå. Vi har gjort ändringar på bilen och den beter sig lite annorlunda. Jag behöver lite mer mil i bilen, så ska vi fortsätta utmana resten av året, säger Oskar Sundell.

Patrik Hallberg tog en övertygande seger i 2WD-klassen. Junioren från Haninge vann fem av sex sträckor i tävlingen, och leder nu SM med 15 poäng över Niklas Hägg.

Det har vart en fantastisk start på säsongen, det känns helt fantastiskt, säger Patrik Hallberg, som även vann JSM 2WD.

Standardklassen vanns av Johan Pettersson från Skillingaryd.

Äntligen gick det hela vägen, det är skönt att det är över nu. Vi har kört stabilt och hållt oss på vägen hela dagen, summerar Johan Pettersson, som också vann JSM Standard.

Efter två vintertävlingar i Hudiksvall och Sandviken tar nu Rally-SM ett uppehåll till den 10 maj, när den tredje av totalt sex deltävlingar avgörs. Då på grusunderlag i Nyköping.

Mer från Rally-SM: