Isak satsar på standard i Rally-SM

20 augusti, 2021

Lysande i ungdomsrally och storslagen i sin SM-debut. Isak Arvidsson är ett namn att lägga på minnet.

– Folk har försökt locka mig till både Golf och BMW, men det går inte! Golfen driver i fel ände och BMW har aldrig varit min grej.

När nya klassen Standard introducerades i SM högg han till direkt. Kom från VOC-seger (totalt) i EMK-Kannan till Drive VXO Asfalt där motorblock och växellåda gick sönder.

– Det var ”Sigge” (Andreas Sigfridsson) som ringde och hörde om jag ville köra för teamet, och det sa jag så klart ja till, säger Isak.

Trots de tekniska problemen fick han frågan även till Millebygden. Då blev det skrot av hela motorn.

– Så äntligen höll det i Rally Killingen!

Han och Victor Svensson ledde klassen efter fyra sträckor. När sedan Holmarna från Trollhättan fick bryta var de ohotade.

– Jo… vi slog av lite på takten. Det vill man inte säga när man vinner, men när Holm bröt tog vi det lite lugnare. Fast på SS9 gasade vi på igen för att ta hem power stage.

Från lilla Strömby utanför Gullabo kom han alltså till sin andra notade tävling någonsin och tvålade till de övriga med över en minut och 57 sekunder!

Är du en ny Flodin?

– (skratt) Det är allt en liten bit kvar dit…!

Men han har raskt blivit VXO Drives juniorankare i Teammästerskapet, som de vann i Kil mycket tack vare Isaks framfart.

– Jättekul! Riktigt roligt att få vara med i ett så stort och fint team!

Trots att han inte bor så långt bort har han aldrig kört, eller åkt med storebror Oscar, i SSR. Men Hovdala i Hässleholm kan han som kartläsare.

– Jag trodde det skulle vara mycket mer pådrag i klassen, så jag hoppas på fler bilar till Hässleholm. Gärna ett tiotal i JSM. I Kil hade vi startnummer 97 och det var inga problem alls. Kanonfäste på de jättefina vägarna, säger nyblivne snickaren som kört traktor och annat sedan barnsben. 

I sin andra notade tävling blev det seger, i JSM Standard. Ingen av seniorerna rådde på honom heller. De var inte ens i närheten.

Foto: Annemo Friberg. Med nästan två minuters övertag vann blott 19-årige Isak Arvidsson den nya SM-klassen Standard. Här tillsammans med kartläsaren Viktor Svensson. 

Mer från Rally-SM: