P-G och Anders laddade inför rally-SM i Älmhult

23 augusti, 2021

På fredag är det dags för den andra SM-deltävlingen i rally då South Swedish Rally körs småländska Älmhult. Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-drivern Anders Fredriksson kommer tillsammans med GN Motorsport till  start för att försvara sin SM-ledning i den fyrhjulsdrivna internationella klassen.

– Vi är jäkligt laddade och det är skönt att det är så nära inpå förra gången. Nu har vi farten i kroppen, säger P-G.

Det är snart två veckor sedan premiären av 2021 års rally-SM drog igång och på fredag är det dags för ny rallyfight, den här gången är det South Swedish Rally som är bataljplats.

Rallyt är 492,22 kilometer långt och består av 9 sträckor som tillsammans mäter 88,78 kilometer.

På fredagskvällen inleds det hela med en publiksträcka och under lördagen körs fyra sträckor två gånger. P-G och Anders kommer att gå ut först och får därmed spåra den här gången.

– Det kommer nog bli lite tightare här på vägarna, som har en annan vägkaraktär och är lite krokigare än i Kil. Det är några år sedan jag var i Älmhult och körde, men sträckorna körs två gånger och vi brukar förbättra oss på andra varvet. Vi kommer självklart till start med målsättningen att ta hem segern. Rådström kommer nog ha lite fördel av första sträckan där att han vann SM-grussprinten som gick tidigare i år, säger P-G.

P-G och Anders leder rally-SM 4WD internationella klassen efter Rally Killingen med 30 poäng före tvåan Dennis Rådström som har 19 poäng och trean Pontus Tidemand har 18 poäng (Pontus kommer dessvärre inte till start den här gången).

Rallyt startar klockan 17.00 på fredagen och 07.28 på lördag med målgång runt klockan 18.30.

KKälla: Pressmeddelande från P-G Andersson Rallying

Mer från Rally-SM: