Janne Rydh – rallyutskottets ordförande

22 december, 2021

Vem är Janne Rydh?

– Jag är pensionerad ingenjör med maskininriktning. Gift med Ulrica sedan 2013 och vi har en nioårig dotter som heter Alva. Två äldre barn sedan tidigare förhållande bor med sina familjer på andra orter i Skåne. Jag, Ulrica och Alva bor utanför Kristianstad på en avstyckad gård, finns alltid att göra på och i ett gammalt hus! Tid som blir över efter utskottsarbetet kör jag lite mc på min Transalp, är lärare på folkhögskolan i Önnestad samt är så kallad god man åt ett par personer. 

När och var hade du ditt första funktionärsuppdrag på en rallytävling?

– Bör ha varit 1972, sannolikt på Malmö MK:s tävling i kalkbrottet. Tydligaste minnet från första SSR var 1976 då jag skötte intervalltidtagningen i starten på en sträck utanför Skurup. 

När blev du ordförande i rallyutskottet?

– Har varit det tidigare med avslut 2006. ”Återstart” 2016.

Vad har ordförande i utskottet för arbetsuppgifter?

– Att bevaka, leda utskottsarbetet så att uppgifter i arbetsbeskrivningen genomförs, mål och aktiviteter skapas, genomförs, följs upp. Leda, lära, lyssna och agera för ömsesidig respekt känns viktigt för mig. 

Har du tävlat själv, i såfall vilka tävlingsbilar?

– Jag körde VW 1302S (40 hk) mellan 1979-1986, i början i standard B mot Saabar med flera, i slutet i klass Special med säkert 80 hk! Blev A-förare främst genom mycket RS-körande. Haft förmånen att åka mycket som kartläsare. Mest med John Nilsson i Opel Ascona, Audi Quattro samt Toyota Corolla. Men även med Mats Andersson ett par gånger, Kristian Johansson en gång i Askersund, David Lindström och några till. Kartor är kul, åkt många Bil-O, mest med min bror som förare, men även John som lockades till detta ett par gånger. 

Vad gör rally så speciellt för dig?

– Atmosfär, teknik i och med bilar, körteknik, tävlandet, tävlingsarrangemangen. Och så klart alla människor med deras många olika kompetenser och intressen som samverkar. 

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...