Rally Live fortsätter producera rallyradio i SM

21 december, 2021

Treårsavtalet fortlöper och SRM är tacksamma för allt arbete som läggs ned. Vi har träffat Sebastian Bourghardt som tillsammans med Per Johansson och Erik Telehagen rapporterar från våra deltävlingar i Rally-SM, Grus- och Asfalts-SM. 

Vem och vilka är Rally Live?

– Svaret på den frågan beror på när man ställer den. I grunden kan man säga att vi är ett produktionsbolag som gör radio- och tv från motortävlingar. Vilka vi är beror på vart i landet vi är, och vad för typ av tävling vi jobbar med. I grunden är vi Sebastian Bourghardt och Per Johansson, men sen har vi många fantastiska reportrar och filmare som hjälper oss beroende på vart vi är och vad vi gör. I Rally-SM har vi de senaste åren haft ett fantastiskt samarbete med Erik Telehagen som reporter och Peter Larsson som filmare.

Vad betyder Rally-SM för er?

– Rally-SM är det största och finaste vi har, och vi är oerhört glada att med SRM få kliva in i vår nionde raka säsong som sändande bolag. Mästerskapet har gjort en enorm resa sen vi klev in 2014, och vi ser fram mot att få fortsätta den ihop med SRM.

Hur planerar ni ert jobb inför en SM-deltävling?

– Den största delen i förberedelserna ligger i kontakten med arrangören inför tävlingen. För att lägga upp en plan om vilka sträckor vi ska bevaka och hur reportrarna ska röra sig under tävlingen. Men vi har av erfarenhet lärt oss att rally är svårt att planera, en liten grej kan kasta om hela tidsplanen. Och då gäller det att ta snabba beslut på stående fot, men det hör bara till charmen av sporten.

Vad är det bästa med att göra rallyradio?

– Det är att det är så direkt och ofiltrerat. Vi får förmedla tiderna sekunden efter fotocellerna har brutits på sträckan, och få ta förare och kartläsare på pulsen direkt när de stannat bilen. Allt sker här och nu utan betänketid. 

Mer från Rally-SM: