Jonsson och Magnusson tog hem segern i Ludvikaruschen

2 oktober, 2021

På specialsträcka ett där den tre kilometerna slingan noterades tiden till 1.49.10 för Mats Jonsson och det var närmare 3,9 sekunder före hemmafavoriten Robin Friberg från Ludvika MS.

Under specialsträcka två var Jonsson/Magnusson åter snabbast där rallyduon var 5 sekunder snabbare än nya tvåan i klassen Dan Johannesson och Joakim Johannesson. Totalt efter två specialsträckor var Jonsson/Magnusson ledare i klassen nationella 4WD med totalt 1,2 sekunder. 

När tredje specialsträckan kördes var Mats Jonsson/Jon Magnusson först i mål. Dessvärre åkte Dan och Joakim Johannesson av vägen och tävlingsledningen beslutade att stryka sträcka för klassen och slutresultat i klassen blev således efter två specialsträckor. 

– Det var en väldig fajt, synd att det slutade som det gjorde med Johannesson. Samarbetet fungerar jättebra mellan mig och codrivern Jon, bilen har fungerat fint så jag har inget att klaga på. Specialsträckan som var i Ludvikaruschen har varit fantastisk, kommenterar Mats Jonsson efter Ludvikaruschen målgång. 

Med dagens full pott av SM-poäng placerar sig Mats Jonsson på första plats i Grus-SM 4WD med 30 poäng följt av Dan Johannesson på 25 och Bengt Thorsell är trea i mästerskapet med sina 22 inkörda poäng totalt under året. 

Fotnot; För SM-resultat, se resultatsidan

Mer från Rally-SM: