Ungdomarna kommer att ge allt i Ludvikaruschen – följ tävlingen live

2 oktober, 2021

En sträcka på tre kilometer kommer idag att erbjuda de tävlande i Ludvikaruschens deltävling i Grus-SM. 

Två 18-åringar, med födelsedag 15 april 2003, gick kartläsarkurs samtidigt. Därefter har det blivit en del folkrace innan Lukas Helin och Gustav Hartzell står tillsammans på startlinjen i Grus-SM. 

– Vägen är snabb och bred. Det ser bra ut. Jag ska vinna idag, säger 18-årige Gustav Hartzell som tillsammans med codrivern Viktor Fredriksson kör sin Toyota corolla i nationella 2WD klassen. Bilen byggdes till rallybil 2016 och det är första säsongen för Hartzell/Fredriksson. 

En liten bit bort på serviceplatsen står Lukas Helin, även han ny i Grus-SM och 18 år. Han, tillsammans med Annie Seel kör standardklassen i en Opel Astra Bertone. 

– Idag blir det spännande, kommenterar Lukas innan han drar på sig sin personliga utrustning och kör mot start. 

Dan Johannesson från Dals MK har fått upp farten rejält i sin Mitsubishi Mirage som tävlar i nationella 4WD klasen tillsammans med Joakim Johannesson. 

– Vi har nu kört igenom sträckan en gång. Vi har åkt den tidigare fast då var det vinterväglag. Vi har plockat poäng här i Grus-SM och ser fram emot dagens tävling. Bilen är genomgången efter helgens tävling i Skillingaryd, säger Dan Johannesson. 

Johannessons tävlingsbil är av årsmodell 2014 och har varit i ägorna i två år. 

Vad är det som gör en 4WD så speciell, undrar vi?

– Greppet är fantastiskt. Har man väl satt sig i en fyrhjuldriven bil så kan man inte släppa det, avrundar Johannesson som strax tar sig ut till första varvet. 

Ludvikaruschen följs live via tv- och radio på playkanalen rallysm.se. 

Resultat finns här.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...