Mattias Adielsson ställs mot flera världsmästare i helgens Rally-SM

11 augusti, 2021

Till helgen startar riktiga Rally-SM för Mattias Adielsson och Andreas Johansson. I värmländska Kil ställs de mot övriga eliten inom svensk rallysport, i en tävling som avgörs på lördag. Det här blir deras första grustävling i den nya M-sport supportade Ford Fiesta Rally2.

– Som vi har längtat efter detta, säger Mattias Adielsson och fortsätter, vi körde en kortare sprint i juni för att få ett tävlingstillfälle men nu blir det rally på riktigt. Motståndet är bästa tänkbara med tre tidigare världsmästare i vår klass på startlinjen, så det kommer att krävas VM-tempo på sträckorna för att vara med i toppen.

Killingen blir den första av fyra deltävlingar i årets Rally-SM. Pandemin har som bekant skjutit upp all motorsport under första halvåret så därför kommer de fyra deltävlingarna köras under kort tid. Finalen är redan sista helgen i september. Killingen innehåller 9 specialsträckor som tillsammans mäter cirka 70 kilometer. Första start är klockan 8 och målgången beräknas till klockan 16.00.

– Vi känner oss väl förberedda inför premiären allt har fungerat bra på de tester vi har gjort, sedan är test alltid test och det är en helt annan sak med tävling. Tempot kommer att bli uppskruvat så vi kommer att få göra vårt yttersta för att hänga med i toppen. Vi har ett bra team, bra bil, bra däck, Andreas är bra, så nu gäller det att jag förvaltar detta i körningen också, avslutar Mattias Adielsson.

Inför uppstarten av årets Rally-SM har vi även tagit fram en ny hemsida, ni hittar den på http://www.mattiasadielsson.se

Förare: Mattias Adielsson
Född: 1991
Bor: Göteborg
Klubb: Göteborgs MF
Rallybil: Ford Fiesta Rally2
Meriter i rally: 6 SM-guld, 3 SM-silver, 3 SM-brons, 1 ERC-brons, 1 J-BRC-brons (Brittiska Mästerskapen)

Kartläsare: Andreas Johansson
Född: 1991
Bor: Örnsköldsvik
Klubb: Eskilstuna MK
Meriter i rally: 3 SM-guld, 3 SM-silver, 3 SM-brons, 1 ERC-brons, 1 J-BRC-brons (Brittiska Mästerskapen)

Pressmeddelande från Mattias Adielsson Motorsport. Foto: Martin Hansson.

Mer från Rally-SM: