Mattias Adielsson vinner Hovdalasprinten

4 juni, 2023

Göteborgaren Mattias Adielsson, tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand, vinner 2WD i Hässleholm och Hovdalasprinten. Efter en avvaktande inledning på den första specialsträckan skruvades tempot upp. Deras Yokohamaförsedda Toyota Corolla fungerade perfekt och de visade hur fortet går att köra. 

– Vi låg tvåa efter örsta rundan och bestämde oss då för att vi inte åker härifrån som tvåa utan vi ska vinna. Vi har nu två raka segrar i den här serien och siktar självklart på att vinna SM-guld, säger Mattias Adielsson. 

– Just Hässleholm och Hovdala trivs jag mycket bra på så det är skönt att traditionella SM också kommer till Hässleholm i augusti. Vi siktar på att ta en dubbel i år med både guld i grussprint och traditionella SM, det är dock fortfarande tidigt in i serierna och mycket kan hända, men vi ska försöka. Vi har också börjat att lära oss bilen på ett bra sätt, jag är imponerad över hur lättkörd den här, avslutar Mattias Adielsson. 

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna på en kortare sträcka, vanligtvis runt 3–5 kilometer som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagda bästa tiden. 

Resultat Hovdalasprinten
1. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 9.20,6
2. Daniel Röjsel, Anderstorps RC, +2,1 sekunder
3. Joacim Kristiansson, SMK Hörby, +7,9 sekunder

Aktuell poängställning 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson 50 poäng
2. Daniel Röjsel 44 poäng
3. Joacim Kristiansson 36 poäng

Pressmeddelande från Mattias Adielsson. 
Foto: Sara Mejving

Mer från Rally-SM:

East Sweden Rally öppnar anmälan

East Sweden Rally öppnar anmälan

Årets näst sista deltävling, East Sweden Rally, har öppnat anmälan. ESR och Linköping är tillbaka i Rally-SM för...