Nattkröken

15 december, 2021

Den fjärde deltävlingen i Rally-SM arrangeras av Fagersta MK den 12 – 13 augusti.

– Efter att ha arrangerat riksmästerskapet för historiska bilar 2019 och genomfört Jubileumskröken 2020, båda med goda vitsord från samarbetspartner, tävlande och domare, antar vi nu på förfrågan från promotorn SRM, utmaningen att arrangera tävlingen. Att vi har fattat detta beslut grundar sig på den utbredda optimismen som för närvarande råder i vår förening. Det känns i luften att – Nu är det dags! 

– Grunden till tävlingen ligger i vår del av Bergslagens grusvägnät. Dessa vägar har genom åren skolat flera av klubbens framgångsrika rallyförare som exempelvis nu senast svenska mästaren i nationella klassen Martin Lundqvist. Även årets SM-deltävling planeras inom detta vägnät (Länsstyrelsen måste såklart ge oss tillstånd). Tiotalet krävande sträckor uppdelat i tre etapper med central serviceplats i Fagersta. HQ för tävlingen lokaliseras till klubblokalen på Lövparksvägen, servicearea till Svevias område och publiksträckan ”close to town”. 

– Vad som kännetecknar ett bra rally är en stor och entusiastisk publik. I planeringen för denna samarbetar vi bland annat med Fagersta turism, polisen och en stor frivillig funktionärskår med miljöchef, säkerhetschef och inte minst publiksäkerhetschef. Rally kan vara farligt! Särskilt utplacerade förbudsområden för publik skyltar markerar var risk för avåkning kan föreligga. Respektera dessa och väl mött i rallyskogen, hälsar tävlingsledningen genom Bengt ”Rullarn” Karlsson. 

Mer från Rally-SM: