Nybe presenterar laguppställningen

15 december, 2021

Till SM-säsongen 2022 ställer Team Nybe upp med tre bilar i Sveriges högsta klass – Internationella 4WD. 

Jonas Åkesson och Martin Holmdahl – Skoda Fabia R5

Chribbe Haglund och Mikael Kjellgren – Skoda Fabia R5

Jonas Kruse och Nellie Karlsson – Ford Fiesta R5

Jonas Åkesson och Martin Holmdahl som förra säsongen tog hem tredjeplatsen i SM, byter sin Ford Fiesta mot en Skoda Fabia och hoppas med det kunna utmana den absoluta toppen. 

– Jag är otroligt nöjd med förra säsongen! Det kändes bra i bilen och när vi hittade mer självförtroende kunde vi utmana mer och mer. Skodan som vi nu byter till passar min körstil väldigt bra, den är lättmanövrerad och det gör att jag vågar mer. Vi har gjort några mil på både grus och is nu och det känns riktigt bra! Något jag direkt reagerade på var att Skodan kändes kortare i nosen, vilket gjorde att jag fick sätta apex annorlunda. Till nästa säsong har teamet och jag satt upp höga mål – det är SM-guld vi satsar på! Det kommer såklart bli ännu hårdare motstånd nästa säsong men det är också det som gör att man höjer sin egen nivå. När vi nu har två likadana bilar i teamet kan vi samarbeta ännu mer.

Chribbe Haglund kommer till nästa säsong byta co-driver. In i högerstolen kommer Micke Kjellgren som tidigare åkt med välkända svenska förare och gjort flera tävlingar utomlands. 

– Förra säsongen gick både bra och dåligt. Jag tycker att jag förbättrades som chaufför men sett över hela säsongen hade vi för mycket strul. När vi nu har testat så har det känts kanon och farten satt direkt. Vi hade bra inställningar från förra året och tillsammans med Åkesson i likadan bil kan vi pusha varandra! Det ska bli kul att få in Micke i bilen och jag hoppas vi kan utvecklas bra ihop. 

Största förändringen i teamet sker i Kruses del av garaget. Det är inte bara ny bil utan också ny co-driver – Nellie Karlsson. Jonas har kört fyrhjulsdrivet tidigare i karriären (WRC Focus) men nu är det R5 som gäller. 

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få köra en så häftig bil! Bilen känns lättkörd på de inledande korta testerna vi hunnit med, men det behövs tid att hitta rätt i inställningarna. Åkesson har ju kört grymt fort i den så bäst är väl att behålla hans inställningar! Att få chansen att köra denna bil är helt magiskt, man får hålla sig i ratten för att inte ramla ur bilen 

– Det ska bli riktigt kul att åka ihop med Nellie som har imponerat på mig, så passionerad, målinriktad och seriös med sitt kartläsarjobb. Vi kommer skynda långsamt och jobba oss in i den, för oss båda, nya superfräna bilen!

Teamet är otroligt taggade på att dra igång SM-säsongen i Boden om drygt tre veckor! 

Pressmeddelande från Team Nybe

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...