Nordh/Bäck totalsegrade finaltävlingen i Kosta

23 september, 2023

Albin Nordh, Ydre MK, och Christoffer Bäck, Borlänge MK tog tre sträcksegrar under dagens finaltävling i Rally-SM Grussprint. De vann 4,3 sekunder före teamkollegan och grusguldmedaljören Jonas Åkesson och Maja Bengtsson. Trea i klassen och totalt blev Stig Andervang och Lars Andersson.

– Det har gått riktigt bra. Jag körde på mina däck som jag hade i sista loopen i Arvika, det kanske inte var så bra egentligen med tanke på regnet som kom på sista. Det blev ett riktigt bra avslut på säsongen, berättar Albin vid målgång.

Topp tre 4WD Dackefejden
1. Albin Nordh, Ydre MK, 9:03,4
2. Jonas Åkesson, Karlskrona AK, 3:00,3
3. Stig Andervang, MK Rimo, 3:06,5

Med 0,9 sekunders marginal tog Daniel Röjsel, Anderstorp RC tillsammans med Mikael Johansson, Ludvika MS, sin första sprintseger för året. Mattias Adielsson, Göteborgs MF samt Bo Holmstrand, Kullings MS körde på säkerhet för mästerskapsmedalj och blev Dackefejdens andraplacerade 2WD-ekipage. Trea i tävlingen blev Kristian Johansson, Borås MK tillsammans med Fredrik Livh, Laxå MK för Pontus Berglund/Dennis Kullberg.

Topp tre 2WD Dackefejden
1. Daniel Röjsel, Anderstorp RC, 9:42,3.
2. Mattias Adielsson, Göteborgs MF, 9:43,2
3. Kristian Johansson, Borås MK, 9:49,1

Guldmedaljören från Rally Arvika, SMK Hörby:s Karljohan Ingessonfrån förra helgen hade farten i kroppen och tog klassegern i Dackefejden, tillsammans med Tobias Petersson, Ryds MK. Segermarginalen blev 10,3 sekunder. Tvåa i klassen blev Robin Liljegren/Olliver Sundström 3,9 sekunder före Linus Larsson och Olivia Kristensson.

– Lite knepigt på sista när det regnade kraftigt. Det har funkat kanon i dag, berättar Kalle.