Över 110 bilar till Rally Nyköping

28 april, 2024

Den 10-11 maj avgörs den tredje deltävlingen i årets Rally-SM i Nyköping, när Rally Nyköping kommer tillbaka till SM efter fem års frånvaro. När anmälan stängde under söndagen var det med över 110 bilar i anmälningslistan.

Rally Nyköping är den tredje deltävlingen av totalt sex i årets Rally-SM, och den första på grus. Dessutom är det premiärtävling i , Nordic Rally Championship, Nordiska Mästerskapet.

I den Internationella Fyrhjulsdrivna klassen kommer 15 bilar till start i Nyköping, där hela SM-eliten finns på plats. SM-ledaren Dennis Rådström kommer fortsatt utmanas av Fredrik Åhlin och Patrik Flodin, som följer närmast i tabellen. Två tidigare världsmästare kommer till Nyköping i Pontus Tidemand och Tom Kristensson.

Mer än halva startfältet utgörs av den Tvåhjulsdrivna klassen, med hela 62 bilar anmälda till Nyköping. Junioren Patrik Hallberg leder SM efter vintern, men tidigare Juniorvärldsmästaren PG Andersson – som vann SM-premiären i Hudiksvall – återvänder till SM. Nu i en BMW för teamet Drive VXO Motorsport. Ett stort antal hemmaåkare från arrangerande SMK Nyköping återfinns i 2WD.

17 bilar i Nationella 4WD, där nästan 10 av dessa är svenskbyggda Mitsubishi Mirage. SM-ledare efter vintern är Kim Nydén från Lindesberg, tätt följda av Kevin Jirvelius och Oskar Sundell i tabellen. Hemmaföraren Jonna Eson Brådhe ansluter till SM efter att ha stått över vintertävlingarna.

Standardklassen har i Nyköping sitt största startfält för säsongen med 10 bilar. Andreas Hovind från Enköping toppar tabellen efter vintertävlingarna.

Med premiär för Nordiska Mästerskapet i Nyköping är det stort internationellt intresse för den Sörmländska SM-deltävlingen. Nio ekipage från Norge, åtta från Finland, två från Danmark och ett från Österrike ställer upp i Rally Nyköping.

Det är riktigt kul att kolla på anmälningslistan och att vi når fem nationaliteter och över 100 bilar i SM, med hjälp av NRC, känns kanon. Förberedelserna inför tävlingen går bra. Det är mycket jobb, men det är ett gediget gäng som lägger ner mycket tid. Vi har en bra väderprognos och ser fram mot att bjuda de tävlande på riktigt fina vägar och ett professionellt arrangemang, säger tävlingsledare Hampus Juteryd från SMK Nyköping.

Rally Nyköping avgörs med totalt 15 specialstäckor på 9,4 mil i och omkring Nyköping den 10-11 maj. Tävlingen utgår från Skavsta Flygplats med HQ och serviceplats. Aktiviteter planeras både på flygplatsen och torget i Nyköping från det att teamen anländer torsdag den 9 maj.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...