Erik Brodin vill utmana i Nyköping

26 april, 2024

Senast Rally-SM gästade Nyköping var 2019, och klassledare i Trimmat 2WD efter SS4 var Sandvikens Erik Brodin. Den gången satte ett trasigt förgasargummi stopp för honom. När han nu gör comeback i SM efter nästan fyra års frånvaro vill Brodin utmana i den tuffa 2WD-klassen.

För fem år sedan var det en Volvo 940 som gällde för Erik Brodin, som nu sitter i en Honda Civic R3.

Det ska bli riktigt kul att köra SM igen. Det är en jäkla konkurrens i klassen. Så vi får se hur vi hänger med, Men vi ska försöka vara med och utmana, säger Erik Brodin, som ser tillbaka på SM i Nyköping med glädje:

Det gick ju bra en lite stund 2019. Det var som ett litet genombrott för mig. Det började bra på fredagskvällen, och även på lördagen var vi med riktigt bra. Sen gick insugningsgummina på förgasarna. Jag hade inga extra med mig, och alla andra körde 48:or när jag körde 45:or, så det var riktigt surt.

Trodde du själv att det skulle gå så bra som det gjorde 2019?

Ärligt talat trodde jag inte det. Men jag blev triggad att visa att med lite tur, flax och jävlar anamma så kan man hänga med.

Har du blivit snabbare på de fyra år som gått sen du körde SM senast?

Det tror jag inte. Snarare tvärt om. Men vi ska försöka hänga med så högt upp i listan som vi kan, fortsätter Brodin.

En av anledningarna till att vi intervjuar just Erik Brodin är att Adam Backström förra veckan mer eller mindre krävde att vi skulle ringa till Erik. Backström berättade i sin intervju om när Brodin åkte med honom som kartläsare i Nyköping, och enligt Adam ”läste honom av vägen.” Så vi undrar hur Erik ställer sig till anklagelserna?

Det är väl tvådelat. Det finns ju filmbevis. Jag visar och säger två-tre gånger att det svängde efter trädet. Men tydligen gick inte budskapet fram…

Sedan i höstas sitter Brodin och kartläsaren Johan Gustafsson i en framhjulsdriven Honda Civic R3.

Det är lite annorlunda än en Volvo 940. Men båda är riktigt bra bilar. Så bilen hänger absolut med i klassen, chauffören är mer tveksamt..

Trots att Erik Brodin kör för Sandvikens Motorklubb, så valde han inte att göra sin SM-comeback i hemmatävlingen Vinterpokalen i början av februari.

Även fast jag bor där jag bor så gillar jag inte riktigt snön, och vägarna passar inte riktigt mig. Jag har alltid gillat Nyköping och vägkarraktären där, så det blir en bra comeback.

Blir det mer SM efter Nyköping?

Det blir två tävlingar minst. Nyköping och Tierp. Sen får vi se.

Avslutningsvis ska som vi som vanligt ställa frågan: Berätta något om dig som vi troligtvis inte vet om dig?

Jag kvalade in till finalen i e-sport under SM-Veckan i Boden 2020. Det var jag och Mattias Adielsson, och sen bara e-sportare. Så det var lite fränt. Men sen blev det ju inte av, p ågrund av covid.

Är du snabbare än Mattias Adielsson i e-sport?

I Dirt Rally vet jag inte. Men i Richard Burns Rally tror jag nog att jag tar honom, avslutar Brodin.

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...