P-G Andersson inför SM-premiären i Kil: ”Det är sträckor som sållar agnarna från vetet”

9 augusti, 2021

Regerande svenska mästarna i den fyrhjulsdrivna trimmade klassen, Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-drivern Anders Fredriksson, är redo att försvara guldet när rally-SM har premiär i Kil på lördag.

– Killingen har rätt så raka vägar med hög hastighet, så det är bara är att trycka gasen i botten och hålla ner den där, säger P-G.

P-G och Anders kommer även i år att köra rally-SM tillsammans med GN Motorsport Sweden och målet är att försvara SM-guldet från i fjol.På lördag är det premiärdax i värmländska Kil. P-G och Anders har hunnit värma upp inför säsongstarten med både ett SM-silver i asfalts-SM och i helgen körde de ett rallytest i Rävemåla.

– Det var ett bra testkoncept där vi kunde prova lite olika inställningar mellan sträckorna. Jag var nöjd med de fyra första, men det gick lite knackigare på andra varvet. Men vi ska testa lite till innan rallyt drar igång, säger P-G.

Det är totalt 140 startande i rallyt och i P-G och Anders klass, klass 1 Internationella 4 WD, är det 22 ekipage anmälda.

– Det är en vägkaraktär som jag trivs på. Rätt så raka vägar med hög hastighet där det bara är att trycka gasen i botten och hålla ner den där. Det är verkligen sträckor som sållar agnarna från vetet. På pappret är det riktigt hård konkurrens, så det kommer att bli ett väldigt kul rally som jag verkligen ser fram emot, säger P-G.

Killingen är 70,82 kilometer långt uppdeltat på nio sträckor. Första sträckan startar klockan 08:20 och bilarna börjar gå i mål vid klockan 16:00.

Pressmeddelande från PG Andersson Rallying

Foto; PG och Anders vinnare i Uråsas asfaltsdeltävling. 

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...