Patrik och Göran kör för nytt SM-guld

10 augusti, 2021

Förra året tänkte Patrik och Göran ta ett sabbatsår från rallyt efter SM-guldet 2019 i den trimmade klassen 4WD. Men vännerna och fancluben ville annat och ordnade fram en Volvo Gr H och med den potenta bilen kom både rallysuget och ett nytt SM-guld.

De tre senaste åren har duon tagit tre SM-guld, två i trimmat tvåhjulsdrivet och en i trimmat fyrhjulsdrivet, och i år kör de för försöka knipa fjärde raka SM-guldet.

– I fjol kom verkligen rallyglädjen tillbaka och vi tappade bara fyra sträcksegrar. Vi ska försöka fortsätta där vi slutade i och målsättningen är helt klart att försvara vårt SM-guld, säger Patrik.

Rally Killingen startar årets SM-säsong i det traditionella Rally-SM och det värmländska rallyt är 70,82 kilometer långt, uppdelat på nio specialsträckor.

140 förare är anmälda till första deltävlingen i Rally-SM och i Patrik och Görans klass finns 44 ekipage med på startlinjen när tävlingen startar lördag morgon.

Kort fakta om Patrik Flodin
Bor: Hudiksvall
Klubb: Ilsbo MK
Född: 16 augusti 1984
Codriver: Göran Bergsten
Debuterade: För 20 år sedan
Meriter: 2:a i VM för Gr N 2010 och 2011. Årets Rallyförare Bilsport Award, SM-guld Gr N 2006. SM-brons Rallycross, SM-guld trimmat 2WD 2018, SM-guld trimmat 4WD 2019, SM-guld trimmat 2WD 2020 samt flertalet delsegrar i VM-rally, V8 Thunder Cars rallycross-SM. 
Intressen: Rally och allt motordrivet

Källa: Pressmeddelande från Patrik Flodin. 
SM-guld i Linköping 2018. Foto; Sara Mejving

Mer från Rally-SM: