P-G och Anders revanschsugna – går för seger med ny motor i Snapphanerallyt 

16 augusti, 2023

P-G Andersson och Anders Fredriksson tvingades bryta förra SM-deltävlingen, men är nu tillbaka med ny motor rejält revanschsugna.

På fredag startar den fjärde av årets fem SM-deltävlingar i Hässleholm. Efter att Per-Gunnar ”P-G” Andersson och Anders Fredriksson (båda Årjängs MK), tvingades bryta förra SM-deltävlingen i Skillingaryd kommer de till start rejält revanschsugna med en ny motor från M-sport i Team Skåabs Ford Fiesta. 

– Jag har inte känt igen bilen sedan South Swedish Rally och i Skilling 500 saknades ca 40 hästkrafter, vilket var otroligt frustrerande. Motorn är nu på service hos M-sport och vi har fått låna en annan motor av dem. Vi körde test med den i veckan och gjorde lite andra justeringar. Nu jävlar ska det bli åka av, säger P-G nöjt. 

Det är 16 ekipage anmälda till den fyrhjulsdrivna internationella klassen i Snapphanerallyt och rallyt består av åtta sträckor där en asfaltssträcka körs två gånger inne på Garnisionen under fredagkvällen. Därefter är det grus som gäller på sträckorna som tillsammans mäter 88,21 km.

– Vi kör helt klart för seger – det finns inget annat. Chansen till SM-guld är ju minimal nu och vi klarar inte av att komma ikapp av egen kraft. Men så länge det är tävlingar kvar, finns det hopp, säger P-G. 

Pressmeddelande från PG Andersson 
Foto: Stockhemsfoto

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...