Premiär i Rally-SM för DRIVE VXO:s testbänk för moderna bränslen

16 augusti, 2023

En spännande nyhet inom svensk motorsport: Drive Vxo Motorsport tar nästa steg in på Rally-SM-scenen med sin senaste skapelse – en modern rallybil benämnd BMW 1M 1,6t. Efter samarbete med framstående svenska företag är teamet redo för tävlingen.

Den nya rallybilen är inte bara en konkurrenskraftig tävlingsbil utan fungerar även som testbänk för det nyskapande projektet ”Moderna bränslen”. Drive Vxo har engagerat sig i detta projekt med målet att parallellt med utvecklingen av elbilar, bidra till att fordon med förbränningsmotorer kan fortsätta användas genom hela sin förutsedda livscykel. Denna vision syftar till att säkerställa att älskade fordon med förbränningsmotorer kan fortsätta att köra även när dagens bränslen fasas ut.

Med en ödmjuk inställning till utmaningar och en stark passion för motorsport, har Drive Vxo Motorsport investerat i sin BMW 1M 1,6t som en symbol för deras engagemang för hållbar utveckling inom branschen. Denna rallybil representerar en balans mellan teknik och prestanda samtidigt som den är en produkt av svensk ingenjörs- och bilbyggarkonst.

– Ett stort varmt tack till våra leverantörer TechPro som byggt bilen, Unic som levererat transmissionen, Däckproffsen för däck och kompetens och Even Engineering som står för motor, elektronik och styrsystem vilka är avgörande för att vi skall kunna arbeta med att utvärdera olika bränslen inom ramen för projektet, säger Hans Bååth, ägare av Drive Group Vxo AB, det är oerhört inspirerande att kunna visa upp vad svenska ingenjörer och bilbyggare kan åstadkomma.

Teamet förbereder just nu bilen för dess debut i nästa deltävling Snapphanerallyt i Rally-SM under helgen och ser fram emot att visa upp BMW 1M 1,6t på de svenska rallyvägarna. Bortom tävlingarnas spänning, strävar Drive Vxo Motorsport efter att bidra till forma en hållbar framtid för motorsporten. Något som Hans Bååth varit djupt engagerad i via sitt tidigare engagemang i E-PWR och STCC som i höst blir det första nationella mästerskapet i världen som körs på 100 procent el.

Om Drive Vxo Motorsport:
Är en nyskapande aktör inom den svenska motorsporten. Genom teknisk skicklighet och ett engagemang för hållbarhet, strävar teamet efter att forma framtiden för motorsport genom spännande projekt och samarbeten.

Pressmeddelande och foto från Drive Vxo Motorsport.

Mer från Rally-SM: