P-G och Anders ser fram mot norsk utmaning i Rally-SM

10 augusti, 2022

P-G Andersson och Anders Fredriksson ser båda fram emot SM-deltävlingen Nattkröken som drar igång på fredag. Som vanligt kommer de till start tillsammans med GN Motorsport i teamets Ford Fiesta R5. 

Nattkröken arrangeras av Fagersta MK och är näst sista deltävlingen i årets Rally-SM. Det är 77 ekipage anmälda till rallyt och av dem kör 18 ekipage i den internationella fyrhjulsdrivna klassen. I P-G och Anders klass hittar vi förutom SM-förarna två norska toppnamn: Eyvind Brynildsen och Frank Tore Larsen. 

– Min ambition inför helgen var att säkra poäng och ta det lite lugnt. Men vi får se hur det går med den saken nu när norrmännen är anmälda. Jag vill ju samtidigt vara med och ge dem en match. Det kommer att märkas när tävlingen drar igång, om vi kör för fullt eller försöker vara lite smartare och köra med eftertanke. Nån fiskörning kommer det inte iallafall bli, säger P-G. 

Även Anders ser fram emot helgens tävling och det norska motståndet. Han var Eyvind Brynhildsens co-driver under åren 2013-2017. 

– Det här ska bli skitfränt. Jag har hört att det ska vara jäkligt fina vägar. Och det ska bli kul att få köra mot Eyvind. Vi har haft fantastiskt kul tillsammans under årens lopp. Men nu får han ta med dansskorna, för vi ska bjuda upp till dans, säger Anders med ett skratt. 

Rallyt består av tio sträckor. Fyra av dem körs på fredag kväll med start klockan 18.00. De sex övriga körs under lördagen. Rallyt är 84,38 kilometer långt och med transporter inräknat är det 381,62 kilometer. 

Pressmeddelande från P-G Andersson
Foto: Jan Stockhem

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...