Rally-SM startar om efter sommaruppehåll

10 augusti, 2022

Till helgen är det dags för Rally-SM att gå in i en intensiv period där mästerskapets två sista deltävlingar avgörs inom en treveckors period. Först ut är helgens tävling i Fagersta. 

Mattias Adielsson och Maja Bengtsson har, efter sina två sista nollpoängare i tidigare deltävlingar, ingen chans att vinna mästerskapet. Till start kommer de som vanligt i sin mycket potenta M-sport supportade Ford Fiesta Rally2

– Vi kör för att få en riktigt bra placeringen i tävlingen då mästerskapet är kört för vår del. En pallplats är det vi siktar på. Det känns bra inför tävlingen. Vi har åkt tre korta tävlingar under sommaren och hittat lite saker vi har förbättrat på bilen, så nu ser vi fram emot att få tävla igen. Vi har ett bra go och en bra känsla i kupén, säger Mattias Adielsson. 

1972 var senaste gången Nattkröken ingick i Rally-SM och nu efter 50 år är det dags för Rally-SM att göra ett stopp i bruksorten Fagersta. En bana som mäter cirka 10 mil specialsträckor fördelat över två dagar. Under fredagen kör de fyra specialsträckor och lördagen har sex specialsträckor där målgången sker vid klockan 15.30. 

– Det är ett riktigt bra startfältet med internationella inslag så vi kommer inte få något gratis utan här gäller det att prestera på topp. Vi har lite nya uppdateringar på bilen som vi kommer att testa under tävlingen och jag hoppas att de kommer fungera bra. Det blir spännande att komma till en ny ort som inte jag varit med om haft Rally-SM tidigare. Vi kommer gå för fullt så får vi ser hur långt det räcker, avslutar Mattias Adielsson. 

Pressmeddelande och foto: Mattias Adielsson Motorsport.

Mer från Rally-SM: