Patrik Flodin och Göran Bergsten rejält revanschsugna inför premiären av Rally-SM

5 januari, 2022

Patrik Flodin och Göran Bergsten är tillbaka i rally-SM och rejält revanschsugna efter besvikelsen i fjol. De imponerade med sitt höga tempo i Volvon och såg ut att gå mot fjärde raka SM-guldet när ett motorhaveri satte stopp på framfarten.
– Jag är riktigt taggad efter besvikelsen ifjol. Men vi fick ett sånt otroligt stöd av publiken, så det var länge sedan jag var så här taggad inför en säsong. Vi har testat och både bilen, motorn och körningen känns riktigt bra, säger Patrik. Redan till helgen drar 2022-års rallysäsong igång med SM-premiären North Rally i Boden och Patrik och Göran kommer till start för att slåss om årets SM-guld.Efter motorhaveriet var stödet stort för duon. Bland annat startades en spontan Facebook-insamling för den nya motor som nu sitter i bilen:– Vi är riktigt sugna och redo för att bjuda tillbaka till alla som hjälpte oss till start i SM-finalen i fjol. Nu kör vi för dem igen, säger Göran.North Rally inleder SM-säsongen i Boden i helgen med 53 startande i rallyt och i nationella 2WD-klassen där, Patrik och Göran kör, är det 21 ekipage anmälda. Rallyt består av åtta sträckor som tillsammans är 123,03 kilometer. Med transporterna inräknade är SM-premiären totalt 355,00 kilometer. 
– Det var länge sen jag körde på snö, men jag gillar det verkligen. Jag är riktigt sugen på ett vinterrally nu och är rejält revanschsugen, säger Patrik.Starten på rallyt är 18:00 på fredag då två sträckor körs under kvällen. På lördagen körs övriga sträckor med målgång cirka 15.00.
Källa: Pressmeddelande Patrik Flodin
Foto: Annemo Friberg

Mer från Rally-SM:

Publikinformation Rally Uppland

Publikinformation Rally Uppland

Programförsäljning: Program finns att köpa från måndag 27/5 kl.18.00 på följande ställen: Gulf Tierp Preem Månkarbo...